Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta maija labāko spēlētāju žurnālistu balsojumā atzīts ganietis Patriks Tvumasi no Jūrmalas "Spartaka" komandas, bet labākā trenera godu izpelnījies Jurģis Pučinskis no kluba "Ventspils".

Maijā aizvadītajās trīs spēlēs Tvumasi kopumā guva piecus vārtus no komandas septiņiem, turklāt visos trīs mačos ganieša precīzie raidījumi bija "Spartaka" vienībai uzvaras vārti. Tvumasi žurnālisti balsojumā piešķīruši 33 punktus, bet vien par diviem punktiem no uzvarētāja atpaliek "Skonto" komandas snaiperis Valērijs Šabala, kurš maijā aizvadītajās trīs spēlēs guvis četrus vārtus.

Savukārt par maija labāko treneri Latvijas Futbola federācijas (LFF) treneru padome atzinusi kluba "Ventspils" pārstāvi Pučinski. Šobrīd komanda ar izcīnītiem 18 punktiem astoņās spēlēs dala kopvērtējuma otro vietu ar "Skonto" vienību, tiesa, abas tikai par diviem punktiem atpaliek no līderes Rīgas "Daugava", kas čempionātā aizvadījusi jau deviņus mačus.

Labākajam mēneša futbolistam un trenerim tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana.

Virslīgas šā gada sezonas aprīļa izcilnieku balvas tika Rīgas "Daugava" pārstāvjiem - par labāko spēlētāju tika atzīts Mants Savens, bet treneri - Virgīnijs Ļubšis.

Drīzumā tiks paziņots arī maija skaistāko vārtu autors. Pirmajā čempionāta mēnesī tas bija Daniils Turkovs no "Ventspils" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!