Foto: EPA/LETA

Par Polijas futbola kluba Poznaņas "Lech" un Latvijas izlases uzbrucēju Artjomu Rudņevu nopietnu interesi izrāda Vācijas pašreizējie čempioni Dortmundes "Borussia", vēsta Polijas un Vācijas masu mediji.

Pārrunas starp abiem klubiem esot jau nopietni pavirzījušās uz priekšu un līguma parakstīšana esot ļoti reāla. Rudņevs gan uz jauno komandu drīkstēs pāriet tikai vasarā, kad būs atļautas spēlētāju pārejas. "Borussia" komanda Rudņevu izskata kā potenciālo aizstājēju paragvajietim Lukasam Bariosam, kurš, visticamāk, vasarā atstās Dortmundes kluba rindas.

Rudņevam līgums ar "Lech" ir līdz 2014.gadam, tomēr Polijas masu mediji vēsta, ka futbolista līgumā noteiktā pārejas summa esot 3,3 miljoni eiro. Pagājušajā vasarā "Lech" esot noraidījusi apmēram sešu miljonu eiro piedāvājumu par Rudņevu, un šada summa apmēram arī tiek lēsta kā Rudņeva tirgus vērtība.

"Lech" un "Borussia" komandām iepriekš jau bijusi sadarbība spēlētāju pārejas jautājumos. 2010.gadā no "Lech" uz "Borussia" pārgāja Roberts Levandovskis, kura toreizējā pārejas summa joprojām ir rekordliela Polijas futbolā – 4,5 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!