Foto: F64

Par šīs "SMScredit.lv Virslīgas" sezonas maija labāko spēlētāju atzīts FK ''Jelgava'' pussargs Gints Freimanis, informē Latvijas Futbola virslīga.

Kopā ar Gintu Freimani mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Leonels Strumija (FK "Liepāja"), Artūrs Karašausks ("Skonto") un Daniils Ulimbaševs (Jūrmalas "Spartaks"), kurš tika nominēts jau otro mēnesi pēc kārtas.

FK Jelgava maijā aizvadīja četras Virslīgas spēles, to ietvaros gūstot vienu panākumu (2:0 savā laukumā pret BFC "Daugavpils"), divus mačus noslēdzot neizšķirti (viesos pret "Metta"/Latvijas Universitāte (1:1) un FK "Ventspils" (0:0)), kā arī aizraujošā cīņā mēneša izskaņā piekāpjoties "Skonto" komandai ar 0:1.

Neskatoties uz to, visspožāk jelgavnieki aizvadītajā mēnesī uguņoja Latvijas kausa finālā, kur viesu mājvietā prata triumfēt par FK "Ventspils" un otro gadu pēc kārtas virs galvām celt prestižo trofeju. Ņemot vērā, ka Latvijas kausa izcīņā galvenās lomas ieņem "SMScredit.lv Virslīgas" klubi un sacensības tiek savstarpēji pakārtotas, nodalīt šo būtisko panākumu no kopējā sezonas vērtējuma nevar. Līdz ar to arī likumsakarīgi par mēneša labāko treneri atzīts Vitālijs Astafjevs.

Abi balvu saņēmēji svinīgi tiks sumināti gaidāmajā komandas mājas spēlē 19.jūnijā, kad FK Jelgava savā laukumā uzņems Jūrmalas ''Spartaku''. Labākajam mēneša trenerim un spēlētājam tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana no sporta preču veikala ''Sportland''.

Balsojumā par mēneša labāko spēlētāju iesaistījās arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no "SMScredit.lv Virslīgas" komandām, bet jaunums ir līdzjutēju balsojums vietnē "facebook.com", kur ikvienam bija iespēja savam favorītam palīdzēt iegūt balsojuma punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!