Foto: AP/Scanpix
"Vanaga acs" vārtu līnijas tehnoloģija Vācijas futbola bundeslīgā varētu tikt izmantota jau šī gada pārspēlēs par vietu spēcīgākajā valsts čempionātā, ceturtdien pauda Vācijas Futbola līgas (DFL) vadītājs Kristians Zeiferts.

Kā norādīja Zeiferts, tad izmēģinājuma kārtā tehnoloģija varētu tikt pielietota mačos starp bundeslīgas 16.vietas ieguvēju un otrās divīzijas trešās pozīcijas īpašnieci. Pārspēles par vietu bundeslīgā norisināsies šī gada 28.maijā un 1.jūnijā.

"Ja tas ir klubu interesēs un ja piegādātājs garantē ātru un efektīvu tehnoloģiju uzstādīšanu, nekas tam nevar stāties ceļā," Zeiferts atklāja Vācijas kanālam "Sky Sport".

Kā zināms, Lielbritānijā radītā "Vanaga acs" tehnoloģija jau otro sezonu tiek pielietota arī Anglijas futbola premjerlīgā.

Pagājušā gada martā šādas tehnoloģijas ieviešanu atbalstīja vien 12 no 36 Vācijas pirmo divu līgu klubiem, jo, kā tika lēsts, vienai komandai sezonā tas varētu izmaksāt 500 000 eiro.

Tiek prognozēts, ka tehnoloģijas izmaksas vienam klubam sarukušas uz 150 000 līdz 180 000 eiro.

Kā zināms, pagājušajā gadā notikušajā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā futbolā tika izmantota Vācijā izveidotā "GoalControl" vārtu līnijas tehnoloģija, kas bumbas stāvokļa noteikšanai izmanto apkārt laukumam izvietotas 14 videokameras. Monitorējot laukuma līnijas, "GoalControl" tehnoloģija jau sekundes laikā raida signālu uz tiesneša pulksteni, apstiprinot, vai vārti tika gūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!