Foto: EPA/LETA
Pazīstamais spāņu uzbrucējs Davids Vilja kļuvis par pirmo jaunizveidotā Amerikas Futbola līgas (MLS) kluba "New York City" spēlētāju, informējusi vienība.

Līgums ar 32 gadus veco Vilju, kurš pārstāvēs Spāniju gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, parakstīts uz trim gadiem. Futbolistam piešķirts krekls ar septīto numuru.

"New York City" vienība MLS turnīrā startēs tikai 2015.gadā. Klubu izveidojuši Anglijas premjerlīgas komandas Mančestras "City" īpašnieki. Pastāv iespēja, ka Vilja līdz spēlēšanai Ņujorkā varētu tikt izīrēts tieši šim angļu klubam.

"Visu savu karjeras laiku esmu centies nospraust sev jaunus mērķus, un ierašanās Ņujorkā simbolizē kārtējo izaicinājumu," izteicies Vilja. "Vēlos palīdzēt MLS turnīram tā attīstībā ar smagu darbu un gūtiem vārtiem, kā arī ļaut "New York City" komandai kļūt par labāko vienību čempionātā."

Vilja iepriekšējā sezonā spēlēja Spānijas klubā Madrides "Atletico", palīdzot vienībai pirmo reizi kopš 1996.gada triumfēt valsts čempionātā. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis tikai spāņu komandas, spēlējot arī slaveno "Barcelona" un "Valencia" rindās.

Spānijas izlases uzbrucējs savas karjeras laikā trīs reizes triumfējis Spānijas čempionātā, tikpat reižu arī Karaļa kausa izcīņā, bet vienreiz viņš virs galvas cēlis UEFA Čempionu līgas trofeju.

Vilja Spānijas izlasē piedalījies 94 mačos, kuru laikā guvis 56 vārtus, kas ir visu laiku labākais rādītājs valstsvienībā.
Tiek runāts, ka "New York City" klubam pievienosies arī angļu komandas Londonas "Chelsea" pussargs Frenks Lempards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!