Foto: Shutterstock

Tā kā Maroka atteicās uzņemt nākamā gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņu, tai liegts piedalīties nākamajos divos šajos turnīros, paziņojis Āfrikas Futbola konfederācijas (CAF) prezidents Isa Hajatu.

Marokai otrdien tika atņemtas tiesības uzņemt finālturnīru. Iepriekš Ebolas vīrusa draudu dēļ Maroka bija lūgusi par gadu pārcelt finālturnīru. CAF Marokai bija izvirzījusi ultimātu, pieprasot līdz pagājušajai sestdienai sniegt galīgo atbildi, vai valsts uzņems gaidāmo turnīru, bet tā vietā Marokas Sporta ministrija pieprasīja sacensību norisi pārcelt uz 2016.gadu.

Kad Marokai tiesības bija atņemtas, pēc pāris dienām par rīkotājvalsti tika nosaukta Ekvatoriālā Gvineja. Sacensības nākamgad norisināsies no 17.janvāra līdz 8.februārim.

Tāpat Hajatu jau pavēstījis, ka Marokai tiks piemērotas arī finansiālas sankcijas, kas varētu būt ap 16 miljoniem eiro.

Maroka iepriekš bija paudusi bažas, ka ārzemju futbola fanu viesošanās turnīra laikā valstī palielinās Ebolas vīrusa riskus. Šis vīruss galvenokārt Āfrikas rietumu valstīs nogalinājis vairāk nekā 5000 cilvēku.

CAF paustās bažas dēvē par pārspīlētām, uzsverot, ka ārvalstu fanu ceļošana turnīra laikā tiks stingri kontrolēta.

Uzņemt Āfrikas Nāciju kausa izcīņu tika piedāvāts Angolai, kas turnīru rīkoja pirms četriem gadiem, taču tā no šādas iespējas atteicās. Pēc tam kā galvenās pretendentes tika minētas Ēģipte, Gabona un Nigērija.

Maroka līdz šim vienīgo reizi Āfrikas Nāciju kausa izcīņā triumfēja 1976.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!