Foto: AFP/Scanpix
Spānijas sporta žurnālisti pēc svētdien notikušā incidenta, kad atcelta tika Spānijas futbola čempionāta spēle, asi kritizējuši amatpersonas un savu valsti nodēvējuši par "banānu republiku".

Atgādinām, ka sabotāžas dēļ svētdien nenotika Spānijas čempionāta spēle starp "Rayo Vallecano" un slaveno "Real Madrid". Pagaidām nenoskaidroti ļaundari pirms mača bija sabojājuši elektrības padevi apgaismojuma sistēmām, kuras tehniķiem neizdevās savest kārtībā līdz pat mača sākumam.

Spānijas sporta žurnālisti norāda, ka Spānijas čempionāta spēles ar karaliskā kluba dalību atcelšana devusi vēl vienu triecienu visai valstij, kas tā jau smagi cietusi no ekonomiskās krīzes.

"Četri vai pieci cilvēki strādā, bet vēl vairāk nekā 100 cilvēki uz to noskatās. Kur kaut ko tādu var redzēt? Protams, Spānijā," savā slejā sporta žurnālā "Marca" saka Roberto Palomars. "Bilde, kurā darbinieks, neizņemot cigareti no mutes, cenšas ar kaut kādu izolācijas lentas gabaliņu salipināt kopā vadus, spilgti raksturo šo banānu republikas līgu."

"Nesaprotami spēļu sākuma laiki, nežēlīgi parādi, arvien zemāka spēļu apmeklētība, sabotāža spēlē, kurai jau bija paaugstināts risks, un klubi, kuri pat nespēj nodrošināt minimālās profesionālo klubu prasības," šobrīd Spānijas futbola raksturīgākās lietas nosauc žurnālists, piebilstot, ka zemāka līmeņa sacensības ir labāk organizētas.

Tikmēr cita sporta izdevuma AS redaktors Alfredo Relano vērš uzmanību uz visas Spānijas valsts tēla bojāšanu. Pēc viņa teiktā, spēli tiešraidē vajadzēja translēt 150 valstīs, kuras redzēju "visu šo cirku". "Mēs saskārāmies ar jauna veida noziegumu: futbola terorismu. Policijai jāatrod vainīgie un jānodod tiesas priekšā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!