Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nu jau bijušais itāļu futbolists Frančesko Toti pēc savu spēlētāja gaitu noslēgšanas bijis tik izmisis, ka teju zaudējis prātu, atzina sportists.

Pašlaik 41 gadu vecais Toti par karjeras beigām paziņoja pēc iepriekšējās sezonas, kļūstot par "AS Roma" kluba direktoru. Tieši savā komandā viņš pavadīja visu savu karjeru, kas sākās tālajā 1993. gadā.

"Tikko beidzis karjeru, es ar sevi runāju kā prātu zaudējis. Centos sevi mierināt, sakot, ka esmu traumēts vai diskvalificēts, un, ka laukumā drīz atgriezīšos. Tomēr ar laiku es pieradu, ka vairs nespēlēju," izteicās Toti.

Leģendārais futbolists atklāja, ka viņam bijušas problēmas pārslēgties no ikdienas rutīnas - pamošanās, brokastīm un došanās uz treniņu.

"Šobrīd man savas dienas ir konkrēti jāplāno. Šis nav bijis viegls laiks," atzina Toti, kurš piebilda, ka vēl joprojām trenējas. "Ja es sākšu atslābināties, pamatīgi pieņemšos svarā."

Visu savu karjeru pavadījis vienā klubā, Toti norādīja, ka nekad nav izjutis nožēlu, atsakot piedāvājumiem no slavenā Madrides "Real" un ASV klubiem.

"Jā, tādā veidā es būtu nopelnījis daudz naudas, tomēr tas būtu izjaucis manu 25 gadus ilgušo mīlas afēru ar "AS Roma"," uzsvēra Toti.

"AS Roma" komandu Toti pārstāvēja kopš 1993. gada, šajā laikā izcīnot vienu A sērijas titulu (2001. gadā), divus Itālijas kausus (2007., 2008. gadā) un divus Itālijas Superkausus (2001., 2007. gadā). Tāpat viņš 2006. gadā ar Itālijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet 1996. gadā par Eiropas U-21 čempionu.

"AS Roma" rindās visos turnīros Toti piedalījās 786 spēlēs un iesita 307 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!