Foto: F64
Nesaņemot licenci dalībai nākamās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, Rīgas "Daugavas" komanda pārtraukusi treniņu procesu, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija (AK) lēma pielaist Rīgas "Skonto" klubu startam virslīgā, bet "Daugavas" komandām no Rīgas un Daugavpils licences tika atteiktas. Līdz ar to nākamajā sezonā virslīgas čempionātā piedalīsies astoņas vienības, kas būs mazākais skaits kopš 2007.gada.

Ja Daugavpils "Daugava" gatavošanos jaunajai sezonai nemaz nebija iesākusi, Rīgas "Daugava" gatavojās aktīvi un jau bija paspējusi aizvadīt treniņnometni Turcijā.

"14.februārī atbraucām no Turcijas, un bija brīvs līdz trešdienai. Bija jāgaida zvans par turpmākajiem treniņiem, tomēr pagaidām tas vēl nav bijis," pastāstīja kāds no vienības spēlētājiem, kurš vēlējās palikt anonīms.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Daugava" skaļāko ievērību guva pēc aizdomīgas spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā pret Skotijas vienību "Aberdeen". Par dalību sacensībās abām "Daugavas" komandām no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pienācās 120 000 eiro prēmijas, tomēr vēlāk Latvijas Futbola federācija (LFF) pavēstīja, ka aizdomīgu maču dēļ "pieturējusi" vienībām pienākošās finanses.

Tāpat pagājušajā sezonā Rīgas "Daugavas" vienību neatļauti vadīja sporta direktora amatu ieņēmušais lietuvietis Arvīds Skrupskis, kuram nebija UEFA "Pro" kategorijas licences, un ārzemnieki bez tās nevar virslīgā veikt galvenā trenera pienākumus. Tieši šis bija publiski minētais arguments, kāpēc janvārī Rīgas "Daugava" pēc pirmās spēles tika izslēgta no "SMScredit.lv" Ziemas kausa.

Tomēr jau treniņnometnē Turcijā Rīgas "Daugavu" esot trenējis kāds ukraiņu speciālists.

"Nometnē bija jauns treneris un pavisam citāds treniņprocess - viss kā pieklājas treniņnometnēs," pauda spēlētājs. "Treneris bija pieredzējis, kvalificēts un strādāja ar padomju laika metodēm - jau no pirmās dienas vienībai bija lielas fiziskās slodzes."

"Klubā apgalvoja, ka visas lietas ir sakārtotas, bet laikam jau tā nebija, ja licence netika piešķirta," atzīst spēlētājs, norādot, ka arī Rīgas "Daugavai" ir parādi pret spēlētājiem un no pagājušās sezonas vienība palikusi parādā par vairākiem mēnešiem. "Nezinu, kāds ir vienības kopējais parāds, bet tas noteikti nav pusmiljonu liels kā "Skonto" komandai."

Kā zināms, LFF AK sēdē tika secināts, ka Licencēšanas komisijas lēmums par licences nepiešķiršanu Rīgas "Daugavai" ir pareizs. Neizpildot divus kritērijus pilnībā, Rīgas klubs nav pierādījis tā atbilstību licencēšanas noteikumiem. AK nav vērtējusi Rīgas "Daugavas" iesniegtos dokumentus, norādot, ka "AK nav tiesību vērtēt pretendenta atbilstību kritērijiem un vērtēt šo kritēriju izpildes pasākumus, AK nav arī tiesību bez attiecīga ekspertu atzinuma par kritēriju izpildi lemt par šo kritēriju atzīšanu par izpildītiem".

AK secinājusi, ka, izpildot tikai vienu no pieciem kritērijiem, vienība nevar pretendēt uz LFF A licenci.

Iepriekš tika ziņots, ka Rīgas "Daugavai" šobrīd nav kvalificēta galvenā trenera, kā arī viņa palīga, turklāt rīdzinieki arī nav nokārtojuši finansiālās saistības ar līgumiem, kas noslēgti līdz 31.decembrim. Pati Rīgas vienība gan paudusi šoku par licences nesaņemšanu, izsakoties, ka savlaicīgi bija iesniegusi visus dokumentus.

Gaidāmajā sezonā virslīgā startēs pašreizējā čempione "Ventspils", kā arī "Liepāja", "Jelgava", Jūrmalas "Spartaks", "Gulbene", "Metta"/"Latvijas Universitāte", "Daugavpils" un "Skonto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!