Foto: AP/Scanpix
Grieķijas valdība pēc vardarbības mačā nedēļas nogalē notikušajā mačā starp Pireju "Olympiakos" un Atēnu "Panathinaikos" uz nenoteiktu laiku valstī ir apturējusi profesionālo futbola līgu darbību.

Incidents sākās, kad "Panathinaikos" fani meta petardes, akmeņus un pudeles uz "Olympiakos" oficiālajām amatpersonām. Pēc tam sadursmēs iesaistījās arī abu klubu vadošie darbinieki. Kā apgalvo "Panathinaikos" komandas vadība, tā esot fiziski iespaidota no "Olympiakos" apsargu puses.

Šosezon tas jau ir trešais gadījums, kad Grieķijas augstākā līga tiek apturēta vardarbīgu incidentu dēļ. Pirms tam līgas darbība tika apturēta pagājušā gada septembrī, kad trešās līgas spēlē Pireju "Ethnikos" faniem spēles laikā uzbruka aptuveni 30 Iraklijas "Irodotos" vienības atbalstītāji, kā rezultātā gāja bojā viens līdzjutējs. Savukārt novembrī līgu apturēja, jo tika uzbrukts tiesnešu komitejas direktora vietniekam.

Patlaban ir apturētas trīs spēcīgākās futbola līgas valstī, un jaunievēlētā Grieķijas vadošā partija "Syriza" ir devusi solījumu izskaust problēmu.

Kā medijiem atzina Grieķijas augstākās līgas prezidents Giorgs Borovils, valsts stiprākās futbola līgas uz laiku ir apturētas.

"Mums ir jauna valdība, kas meklē viedu, kā šo lietu izdiskutēt un rast risinājumu atbilstošu valsts likumam. Valdība grib, lai spēles atsākās tik ātri, cik vien iespējams, taču viņi vēlas redzēt tūlītēju rīcību no visām iesaistītajām pusēm," piebilda Borovils.

Šajā mačā uzvaru izcīnīja "Panathinaikos", kas ar rezultātu 2:1 pieveica "Olympiakos". Pireju klubs patlaban ar 58 punktiem ieņem pirmo vietu Grieķijas augstākās līgas kopvērtējumā, otrie ar 55 punktiem ir "Panathinaikos".

"Olympiakos" un "Panathinaikos" dueļi tiek saukti arī par "mūžīgo ienaidnieku derbiju" un "visu cīņu māti". Komandu fanu sadursmes ir pārgājušas arī uz citiem sporta viediem - basketbolu, volejbolu un pat ūdenspolo.

Grieķijas čempionātā pašlaik spēlē arī Latvijas izlases aizsargs Kaspars Gorkšs, kura pārstāvētā Iraklijas "Ergotelis" komanda ar 22 punktiem 25 spēlēs ieņem 15.vietu 18 klubu konkurencē. Nākamajā mačā "Ergotelis" komandai sestdien plānots sacensties ar kopvērtējuma trešajā vietā esošo Saloniku PAOK vienību, bet pagaidām pieejamā informācija liecina, ka tas ir pārcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!