Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Itālijas futbola izlases aizsargi Andrea Bardzagli un Džordžo Kjelīni, kā arī pussargs Daniēle de Rosi paziņojuši par karjeras beigām valstsvienībā, tādējādi pievienodamies leģendārajam vārtsargam Džanluidži Bufonam.

Itālijas futbola izlase pirmdien nespēja kvalificēties 2018.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīram. Itāļi kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes spēlē "San Siro" stadionā Milānā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Zviedriju, divu spēļu summā ciezdami zaudējumu ar 0:1.

Pēc fiasko pirmais par karjeras beigām izlasē paziņoja 39 gadus vecais vārtsargs Bufons, bet naktī pēc zaudējuma viņam pievienojās veterāni Bardzagli, Kjelīni un de Rosi.

No šīs trijotnes visvairāk spēļu izlasē aizvadīja 34 gadus vecais de Rosi. Pussargs valstsvienībā nospēlēja 117 mačus, kuros guva 21 vārtus.

"Tā ir Itālijas futbola melnā diena, ļoti smaga tiem, kuri šo divu gadu laikā bija kopā ar komandu. Ģērbtuvē bija ļoti skumja atmosfēra, gluži kā bērēs, taču neviens nebija nomiris. Tagad nākamajai paaudzei vajadzēs pārņemt no mums stafeti," Itālijas sabiedriskajai televīzija RAI stāstīja de Rosi.

Tikmēr 33 gadus vecais Kjelīni aizvadīja 96 spēles, kurās guva astoņus vārtus.

"Mums ir daudz jauno futbolisti, kuriem tuvāko gadu laikā būs nepieciešams tāds pats atbalsts, kāds mums. Priekšā garš ceļš, un pēc tik smaga kritiena būs daudz jāstrādā," teica Kjelīni.

Savukārt 36 gadus vecais Bardzagli izlasē nospēlēja 73 mačus.

"Šī ir mana lielākā vilšanās dzīvē. Ceru, ka jaunie futbolisti paņems visu savās rokās un būs labāki par mums. Vairāku veterānu ēra ir beigusies, vietā nākot jaunajiem, izsalkušajiem spēlētājiem. Tā tam vajadzētu arī būt," atzīmēja Bardzagli.

Tikmēr Bufons izlasē nospēlēja 175 spēles.

2006.gadā Bufons, de Rosi un Bardzagli palīdzēja Itālijas izlasei triumfēt Pasaules kausa finālturnīrā.

Savukārt Itālijas izlases galvenais treneris Džampjēro Ventura pēc netikšanas uz Pasaules kausa finālturnīru vairījās atbildēt par amata atstāšanu.

"Atkāpties? Nezinu. Neesmu vēl runājis ar federācijas prezidentu. Tas nav atkarīgs no manis. Man ļoti grūti sagremot šo iznākumu, jo biju pārliecināts, ka mums bija liela vēlme pārvarēt šo šķērsli," teica Ventura.

Itālijas futbola izlase spēlējusi pēdējos 14 Pasaules kausa finālturnīros, bet iepriekšējo reizi četrgades nozīmīgākajā turnīrā nepiedalījās tālajā 1958.gadā. Itāļi Pasaules kausa finālturnīrā nepiedalīsies trešo reizi vēsturē, jo nespēlēja arī pirmajā čempionātā 1930.gadā.

Itāļi nekvalificējās arī 1992.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, bet iekļuva nākamajās sešās meistarsacīkstēs, divreiz zaudēdami finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!