Foto: stock.xchng
No Ungārijas futbola izlases galvenā trenera amata atlaists Atila Pinters, kurš savus pienākumus paguva pildīt vien piecu maču garumā.

Pašlaik 48 gadus vecais Pinters amatā stājās pērnā gada nogalē, bet šajā laikā vadīja izlasi četrās pārbaudes spēlēs pret Somiju (1:2), Dāniju (2:2), Albāniju (1:0) un Kazahstānu (3:0).

Septembra sākumā valstsvienība sāka 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, pirmajā cīņā savā laukumā ar 1:2 piekāpjoties Ziemeļīrijai.

Izlases pagaidu galvenais treneris būs 38 gadus vecais Pals Dardajs, kurš iepriekš valstsvienību pārstāvējis kā spēlētājs, bet pašlaik ir jauniešu sastāva treneris Vācijas klubā Berlīnes "Hertha". Pašlaik zināms, ka viņš izlases darbu pārraudzīs tuvākajās trīs spēlēs, bet uz patstāvīgu valstsvienības vadīšanu ir pieci vai seši kandidāti.

Ungārijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēkosies arī ar Somiju, Rumāniju, Grieķiju un Fēru salām.

Ungārijas izlase Eiropas vai pasaules čempionātu finālturnīros nav startējusi kopš 1986.gada. Pinteram bija izvirzīts uzdevums nodrošināt valstsvienības dalību 2016.gada Eiropas čempionāta finālsacensībās.

Pinters, kurš kā futbolists Ungārijas izlasē aizvadīja 20 spēles, trenera karjeras laikā pa reizei uzvarējis nacionālajā čempionātā ar Ģēras ETO un "Ferencvaros".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!