Foto: LETA
Pēc spēlētāja traumas līdz sezonas beigām pagarināts pagājušās sezonas Latvijas futbola virslīgas labākā aizsarga Vitālija Maksimenko īres līgums Anglijas trešās spēcīgākās līgas - "League One" - komandā Jovilas "Town".

Šī gada sākumā 22 gadus vecais Maksimenko pievienojās Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - komandai Braitonas "Albion", noslēdzot līgumu uz diviem ar pusi gadiem, tomēr pagaidām viņš galvenajā vienībā vēl nav spējis iekļūt.

Tāpēc marta vidū "Albion" uz mēnesi izīrēja Maksimenko Jovilas vienībai, ko trenē kādreizējais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Gerijs Džonsons. Sākotnēji Maksimenko regulāri bija pieteikts "League One" mačiem, tomēr vienmēr palika rezervē. Pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajā mačā Latvijas aizsargs netika pat pieteikumā, bet pirmoreiz laukumā izgāja vien sākotnējā īres līguma ietvaros pēdējā mačā, kas risinājās otrdien.

Šajā cīņā Jovilas "Town" ar 0:1 (0:1) izbraukumā piekāpās Oldemas "Athletic" vienībai, bet Maksimenko laukumā izgāja 72.minūtē.

Aizvadītajā nedēļas nogalē traumu guva "Town" vienības aizsargs Dens Bērns, kurš tiek īrēts no Londonas "Fulham" vienības, turklāt viņam arī jāizcieš divu spēļu diskvalifikācija. Pagaidām nav zināms, cik tieši ilgi Bērns nevarēs spēlēt, tomēr šīs traumas iespaidā pagarināts Maksimenko īres termiņš.

Jovilas komanda Anglijas trešajā spēcīgākajā līgā spēlē jau astoto sezonu pēc kārtas. Divas kārtas pirms "League One" turnīra noslēguma "Town" klubs ar 74 punktiem 44 spēlēs atrodas kopvērtējuma piektajā vietā un jau garantējis dalību pārspēlēs par iekļūšanu "Championship" turnīrā.

Tomēr pēc zaudējuma "Athletic" komandai "Town" zaudēja cerības izcīnīt kādu no pirmajām divām vietām kopvērtējumā, kas automātiski garantētu vietu "Championship".

Maksimenko karjeru sāka Rīgas komandā "Daugava", bet 2009.gada vasarā uz pusgadu tika izīrēts Maskavas CSKA vienībai, spēlējot tās dublieru rindās. 2010.gada sākumā viņš atgriezās Latvijā un kopš tā laika cīnījās Rīgas "Skonto" sastāvā.

Pagājušajā sezonā Maksimenko "Skonto" rindās piedalījās 35 spēlēs - 33 no tām viņš laukumā bija no pirmās līdz pēdējai minūtei, bet divās laukumā iznāca uz maiņu. Viņa kontā divi vārti šajos mačos. Pagājušajā sezonā Maksimenko atzina par Latvijas virslīgas labāko aizsargu un viņš iekļuva sezonas simboliskajā izlasē.

Maksimenko vairākkārt ticis izsaukts uz Latvijas pieaugušo valstsvienību un debiju piedzīvoja februārī notikušajā pārbaudes spēlē ar Japānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!