Foto: F64

Gaidot UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes maču ar "Tiraspol" vienību, Latvijas čempionu "Skonto" treneris Tamazs Pertija atzina, ka šī viņa vadītajai komandai būs viena no svarīgākajām spēlēm.

"Mēs šai spēlei gatavojamies praktiski kopš janvāra, tā ir galvenā mūsu spēle līdz šim. No mums gaida rezultātu un darīsim visu, lai tas būtu pozitīvs," trešdien preses konferencē izteicās Pertija. "Gatavojamies ļoti nopietni, jo pretinieks ir spēcīgs un tehnisks. Visi komandā to labi saprot un gatavojas ar ļoti lielu atbildību. Spēle solās būt spraiga, ļoti sīva un interesanta."

"Tagad aizvadījām treniņu, iespēlējām dažas lietas, kaut ko pamainīsim taktikā, varbūt arī spēlētāju sastāvā. Pamatsastāvā ir atgriezies Karašausks, viņam atļauts spēlēt un viņš gatavojas. Rugins? Iespēlējām viņu, bet nevaru teikt, ka 100% viņš dosies laukumā pamatsastāvā. Sastāvu redzēsiet rīt pulksten 19:00," norāda treneris.

Runājot par iespējamo mača gaitu, Pertija norādīja, ka šoreiz komandas būs mainītās lomās - "Skonto" kā mājinieki "noteiks toni", taču arī atbildība būs lielāka. "Sagaidu, ka "Tiraspol" spēlēs piesardzīgāk. Tiraspolē viņiem vajadzēja diktēt spēles gaitu, jo viņi bija mājinieki. Mēs atdevām viņiem iniciatīvu un tam arī gatavojāmies, pēc tam komanda izpildīja norādījumus un taktiku," saka tremeris. "Bet Rīgā būs citādāk – pretiniekam nāksies pielāgoties mūsu stilam, mēs diktēsim noteikumus. Viņi ļoti labi saprot, ka nevarēs uzreiz skriet uzbrukumā, jo var "iekrist". Šobrīd vienu vārtu pārsvars ir mums, viņiem vajag atspēlēties. Bet mēs par to nedomājam. Kā diktēsim spēles gaitu, to redzēs – varbūt būs aktīvs presings jau viņu zonā, varbūt vidus zonā, varbūt sagaidīsim savā zonā ar aktīvu spēli. Bet mēs diktēsim spēles gaitu!"

Kā zināms, pirmajā mačā izbraukumā Moldovā "Skonto" uzvarēja "Tiraspol" ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!