Foto: Skonto FC
"Skonto" komandas galvenais treneris Tamazs Pertija pēc uzvaras 1:0 izbraukumā pār "Tiraspol" neslēpa gandarījumu par uzvaru, taču atgādināja, ka tā bijusi tikai viena spēle, bet svarīgākā – Rīgā – vēl tikai būs.

Kā ziņojām, "Skonto" izbraukumā ceturtdien ar 1:0 pieveica vietējo "Tiraspol" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē.

"Protams, rezultāts priecē. Sākumā spēlējām kā otrais numurs, atdevām iniciatīvu un spēlējām ar pretuzbrukumiem. Mums bija kādi 4-5 momenti pretuzbrukumos un tas ir daudz tik augsta līmeņa spēlēm," saka treneris. ""Tiraspol" otrā puslaika otrajā daļā parādīja visu, ko prot, un tas tikai apliecina šīs komandas augsto līmeni. Ļoti labi pieturēja bumbu, labi veidoja uzbrukumus, mums gāja smagi. Rezultāts varēja būt gan 0:2, 0:1, gan arī būt 2:0 mūsu labā. Tāds ir futbols. Bet nekas jau vēl nav beidzies, mums ir jāgatavojas nākamajai spēlei ceturtdien. Ja kāds domā, ka mēs te izšķīrām likteni, tad smagi kļūdās – viss sāksies no jauna, ar 0:0. "Tiraspol" parādīja, ka ar šo komandu jārēķinās."

Treneris uzteica jaunos spēlētājus, kuri divu pieredzējušu futbolistu prombūtnē kļuva par nozīmīgu spēku laukumā.

"Patika šodien debitanti. Laša Dvali spēlēja tik mierīgi, ka nevarēja nemaz pateikt, ka šim puisim nesen apritēja tikai 18 gadi - spēlēja kā nobriedis futbolists. Teikšu atklāti, tad, kad viņš piespēlēja vārtsargam ar krūtīm, kļuvu par kādiem pieciem gadiem vecāks..." atzīst Pertija. "Nauris Bulvītis ļoti labi iegāja spēlē, pat nevarēja pateikt, ka viņš nesen tikai pievienojies [komandai]. Viņš ir izlases spēlētājs, ļoti mierīgi spēlē, bez liekas nervozitātes, jūtama pārliecība un stabilitāte. Ne jau aiz vieglas dzīves mums laukmumā gāja debitanti, to piespieda apstākļi [Karašauska un Rugina prombūtne]. Jāatzīst, ka man tagad būs grūti izvēlēties sastāvu un kaut ko mainīt."

Atbildes spēle notiks 11.jūlijā Rīgā, "Skonto" stadionā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!