Foto: LETA

Pēc Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēles starp sacensību līdervienībām "Skonto" un "Ventspils", kas tika dēvēts par sezonas "zelta maču", ar kritiku cīņas galvenā tiesneša Andra Tremiņa virzienā klajā nāca abu komandu galvenie treneri.

Kā ziņots, sestdien Rīgā notikušajā spēlē tika fiksēts neizšķirts 1:1. Spraigiem notikumiem bagāto spēli abas komandas pabeidza nepilnos sastāvos - "Skonto" rindās tika noraidīts viens spēlētājs, bet "Ventspils" vienībā sarkanās kartītes saņēma divi futbolisti.

"Rezultāts mūsu īsti neapmierina, jo mūsu mērķis bija uzvarēt. Mača kvalitāte bija laba, taču uzskatu, ka tiesnesis izbojāja visu spēli. Ir jāsaprot, ka futbols ir kontakta spēle," pēc cīņas izteicās "Ventspils" komandas galvenais treneris Jurģis Pučinsks. "Tomēr esmu priecīgs par abu komandu nodemonstrēto spēles kvalitāti. Tagad atlikušās kārtas mači jāaizvada mierīgi un pārliecināti."

Domāju, ka šī bija mūsu sezonas labākā spēle. Izpildījām visu, ko pirms tās bijām izplānojuši. Protams, gribējām uzvarēt, un uzskatu, ka visa komanda nospēlēja labi," piebilda Pučinsks. "Kurš būs čempions, redzēsim tikai sezonas noslēgumā."

Kā ziņots, šis rezultāts ļauj "Skonto" komandai saglabāt kopvērtējuma pirmo vietu un labākas izredzes uz čempionu titula izcīnīšanu.

"Pirms mača mūsu galvenais uzdevums bija nezaudēt, taču visi gribējām uzvarēt. Grūti spēlēt, kad savainojumu dēļ mums nevar palīdzēt divi spēlētāji. Arī tiesnesis noraidīja mūsu labāko vārtu guvēju," izteicās "Skonto" vienības galvenais treneris Tamazs Pertija. "Šim mačam uzmanību veltījām standartsituāciju izspēlei, taču ar to palīdzību vārtus gūt neizdevās."

"Tiesnesis neprata paspēt līdzi spēlei, tāpēc bija tik daudz brīdinājumu. Šī viņam gan nav pirmā tāda reize. Viņš to dara regulāri," uzskata Pertija. "Treimanim ir izteikta agresija pret mūsu komandu. Viņš bremzē mūsu spēli, lai arī skaitās viens no labākajiem tiesnešiem Latvijā."

"Valērijam Šabalam piešķirtā sarkanā kartīte izjauca mūsu plānus, taču tiesnesis šajā situācijā nav vainīgs. Vainīgs ir pats Šabala, kurš nespēja sevi nokontrolēt. Viņš tomēr vēl ir gados jauns," izteicās gruzīnu speciālists, piebilstot, ka Alanam Sineļņikovam, kurš pirms šīs cīņas savainoja muguru, ikdienā būtu pret sevi jāattiecas profesionālāk.

"Jā, pašlaik mēs esam nedaudz labākā situācijā, taču vēl ir priekšā spēles, kurās varam zaudēt punktus. Katrs nākamai mačs mums būs kā pēdējais," par situācija kopvērtējuma tabulā izteicās Pertija.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ir "Skonto" klubs, kas 23 spēlēs ieguvis 55 punktus. Tikmēr "Ventspils" 22 spēlēs iekrājusi 52 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!