Foto: LETA

Latvijas futbola kluba "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija visa mača gaitā nav ticējis, ka viņa padotajiem izdosies uzvarēt Liberecas "Slovan" komandu, tāpēc panākumam viņš spējis noticēt tikai pēc mača beigu svilpes.

Kā ziņots, Latvijas vicečempioni un šā brīža virslīgas kopvērtējuma līderi "Skonto" UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē ceturtdien savā laukumā prata ar 2:1 (1:1) uzvarēt Čehijas trešo spēcīgāko komandu "Slovan".

"Pretiniekiem ir ļoti laba komanda, kas spēlē īstu čehu futbolu. Protams, ka esmu priecīgs par uzvaru, taču atbildes spēlē Čehija būs ļoti, ļoti grūti. Ģērbtuvē puišiem neteicu, ka uzskatu "Slovan" par krietni spēcīgāku komandu. Gatavojāmies spēlēt kā līdzīgs pret līdzīgu," pēc mača izteicās Pertija. "Nevienā no spēles brīžiem nedomāju, ka varam uzvarēt. Tam noticēju tikai pēc beigu svilpes. Šodien futbola dievs bija mūsu pusē, lai arī "Slovan" daudz īstu vārtu gūšanas iespēju nebija."

"Spēles sākums bija nervozs, taču tad saņēmāmies un iegājām ritmā. Vārtu zaudējumā gan kļūdījāmies paši," pauda treneris. "Lai uzvarētu divu spēļu summā, "Slovan" būs jāgūst vārti, bet tas nav tik vienkārši. Ja Artūrs Karašausks būtu izmantojis vēl vienu iespēju, Čehijā mums jau klātos vieglāk, taču tagad saprotam, ka tā būs ļoti smaga cīņa visu 90 minūšu garumā."

"Šodienas uzvarā nevēlos nevienu konkrēti izcelt, jo spēlēja visa komanda. Tomēr šodien trīs vai četri spēlētāji nospēlēja zem sava līmeņa. Uzvārdus es nesaukšu. Ja visi spēlētu savā līmeni, rezultāts būtu vēl labāks," uzskata Pertija. "Skaidrs, ka "Slovan" atbildes spēlē parādīs visu, ko māk."

"Spēle bija ļoti laba. Centāmies spēlēt uzbrukuma futbolu, un radās iespējas gūt vārtus. Vienus guvām, taču tad neizmantojām iespēju gūt otros. Pēc šīs epizodes kļuvām pasīvi," izteicās "Slovan" komandas galvenais treneris Jaroslavs Šilhavijs. "Uz savu kļūdu rēķina devām pretiniekiem iespējas gūt vārtus. Tos zaudējām savu kļūdu dēļ. Nospēlējām kā pusaudžu komanda. Pēc tam nedaudz atguvāmies un radījām spiedienu, taču bez reālām vārtu gūšanas iespējām. "Skonto" šodien vienkārši bija efektīvāki, turklāt spēlēja ar sirdi."

"Jā, rezultāts šobrīd ir 1:2, tomēr domāju, ka atbildes mačā varam atspēlēties. Noteikti varam spēlēt labāk nekā šodien," piebilda treneris.

Pirmajā atlases kārtā "Skonto" divu spēļu sumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Moldovas trešo spēcīgāko komandu "Tiraspol", bet bija pārāka 11 metru sitienu sērijā. Jāizceļ, ka "Skonto" komanda Eirokausu sacensībās kaut vienu kārtu nebija spējusi pārvarēt piecas reizes pēc kārtas. Savukārt "Slovan" turnīrā iesaistās no otrās kvalifikācijas kārtas.

Kā ziņots, Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Ventspils" Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē ceturtdien savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Luksemburgas trešo spēcīgāko komandu "Jeunesse Esch".

Atbildes spēles tiks aizvadītas 25.jūlijā, bet trešajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Trešās kvalifikācijas kārtas iespējamos pretiniekus Latvijas klubi uzzinās piektdien, kad notiks izloze.

Kā ziņots, pirmo kvalifikācijas kārtu nespēja pārvarēt Latvijas komanda "Liepājas metalurgs", kas pēc neizšķirta divu maču summā 11 metru sitienu sērijā zaudēja Velsas kausa ieguvējiem Prestatinas "Town".

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!