Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra pēdējo dalībnieci trešdien kļuva Peru futbola izlase, kas atlases sacensību starpkontinentālajās "play off" spēlēs pieveica Jaunzēlandi.

Peru futbola izlase atbildes spēlē savā laukumā trešdien uzvarēja ar 2:0, ar tādu pasu rezultātu gūstot panākumu divu cīņu summā. Abu komandu pirmais duelis sestdien Velingtonā noslēdzās bez vārtu guvumiem.

Pirmajā puslaikā 28. minūtē Džefersons Farfans guva pirmos vārtus, bet 64. minūtē Kristians Ramoss pēc stūra sitiena tika pie bumbas un raidīja to vārtos, panākot 2:0.

Peru futbola izlase, kas šobrīd pasaules rangā atrodas augstajā 10. vietā, Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs piekto reizi, bet pirmo reizi kopš 1982. gada.

Pasaules kausa finālturnīram no Eiropas kvalificējušās Dānija, Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija un Zviedrija, no Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija, no Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama. Starpkontinentālajās "play off" spēlēs ceļazīmes ieguva Austrālija un Peru.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīra grupu izloze notiks 1. decembrī Maskavā. Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad no 14. jūnija līdz 15. jūlijam risināsies 11 Krievijas pilsētu 12 stadionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!