Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī negrasās atdot dāvanā saņemto dārgo rokas pulksteni, kā to pieprasījusi FIFA, vēsta "Eurosport".

Šovasar FIFA kongresa laikā Sanpaulu pirms Pasaules kausa finālturnīra visi 28 FIFA izpildkomitejas locekļi, 32 nacionālo asociāciju vadītāji un vēl pieci Latīņamerikas futbola pārstāvji kā dāvanu no Brazīlijas Futbola konfederācijas saņēma "Parmigiani Fleurier" ekskluzīvu pulksteni, kura vērtībā ar ap 25 000 Šveices franku.

Gan kongresu, gan vēlāk FIFA aizēnoja korupcijas skandāls, un FIFA pieprasīja visiem dāvanu saņēmējiem atdot pulksteņus līdz 24.oktobrim. FIFA uzskata, ka tik dārgas dāvanas ir ētikas kodeksa pārkāpums.

"Esmu labi izglītots cilvēks. Es neatdodu dāvanas," saka Platinī. "Es vispār biju pārsteigts par FIFA paziņojumu. Viņi taču varēja piezvanīt, izstāstīt, ka "ētikas komisija lēmusi tā un tā", ka viņi nav apmierināti ar notikušo. Un, ja ētikas komisija nebija apmierināta ar notikušo, tad to vajadzēja jau teikt pirms mēnešiem."

"Es paprasīšu novērtēt manu pulksteni un līdzvērtīgu summu ziedošu labdarībai. Bet dāvanu es neatdošu," piebilda slavenais francūzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!