Pašreizējā Eiropas čempione futbolā Portugāle respektē Latvijas izlasi, taču piektdien gaidāmajā 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē ir noskaņojusies izcīnīt trīs punktus, norādīja šīs valstsvienības vārtsargus Betu.

Latvijas un Portugāles izlases piektdien tiksies "Skonto" stadionā. Šī mača neapšaubāma favorīte ir pašreizējā Eiropas čempione Portugāle kuras rindās spēlē pasaules futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš arī ieradīsies Latvijas galvaspilsētā.

"Komanda ir vairāk nekā motivēta no Latvijas atvest trīs punktus. Katrs spēlētājs vēlas cīnīties par trofejām un uzvarām. Komanda grib uzvarēt un ar šādu domu mēs gatavojamies katram mačam," portāls "Abola.pt" citē Portugāles kluba Lisabonas "Sporting" vārtsargu Betu.

Betu norādīja, ka Portugāles komanda nedomā par dalību gaidāmajā Konfederāciju kausā, bet galveno uzmanību pašlaik vērš piektdienas cīņai ar Latviju.

"Esam maksimāli noskaņojušies mačam ar Latviju, jo šī spēle mums ir ļoti svarīga. Pēc tam gan varēsim domāt par Konfederāciju kausu. Neskriesim notikumiem pa priekšu. Mūsu prioritāte ir kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai," norādīja vārtsargs.

Portugāles valstsvienības futbolists arī atzina, ka pret Latviju sagaida sarežģītu spēli.

"Tā būs grūta spēle. Latvija spēlēs savu skatītāju priekšā un centīsies mums sarežģīt dzīvi, cik vien iespējams. Viņiem ir gana labi spēlētāji. Mēs šo komandu respektējam, bet centīsimies mājās pārvest trīs punktus," sacīja Betu.

Pirmā apļa cīņā pērn novembrī portugāļi savās mājās uzvarēja ar 4:1.

2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar 12 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai, kuras galvenā trenera amatā debitēs Aleksandrs Starkovs, ir trīs punkti, bet Andora guvusi vienu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!