Foto: AFP/Scanpix / LETA
Portugāles telpu futbola izlase sestdien Slovēnijā tika kronēta par Eiropas čempioni, finālā pārspējot Spānijas valstsvienību, kas nenosargāja savu aizpērn izcīnīto titulu.

Portugāles telpu futbolisti svinēja uzvaru ar 3:2, uzvaras vārtus pagarinājuma pēdējā minūtē gūstot Brunu Kuēļu. Pēc pamatlaika portugāļi ar spāņiem cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1), bet desmit minūšu pagarinājuma pēdējā minūtē Kuēļu izrāva savai komandai uzvaru ar 3:2.

Mača rezultātu jau pirmajā minūtē, sitot no aptuveni desmit metriem, atklāja portugālis Rikardinju. Kad līdz pirmā puslaika beigām bija palikušas 66 sekundes spānis Marks Tolra no kreisās malas sita bumbu garām no vārtiem iznākušajam portugāļu vārtsargam un panāca 1:1.

Spēles 32.minūtē spānis Anhels Velasko Maruhans pēc soda sitiena izspēles saņēma bumbu pie tālā vārtu staba un no tuvas distances izvirzīja vadībā savu izlasi. Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, portugāļiem spēlējot ar pieciem laukuma spēlētājiem, Kuēļu pie kreisā vārtu stūra tika pie bumbas un no gaisa raidīja to spāņu cietoksnī.

Uzvarētāja 40 minūtēs netika noskaidrota, līdz ar to bija jāaizvada desmit minūšu pagarinājums. Papildlaika pēdējā minūtē spāņi pārsniedza piecu pārkāpumu limitu, līdz ar to portugāļi tika pie iespējas izpildīt desmit metru soda sitienu, precīzi sitot Kuēļu.

Zīmīgi, ka portugāļi kvalifikācijas turnīra elites kārtas mačā tikai ar 2:1 uzvarēja Latviju, ar diviem vārtiem otrā puslaika vidū izceļoties tieši Kuēļu.

Tikmēr cīņā par bronzu Krievija ar 1:0 (0:0) pārspēja Kazahstānu, vienīgos vārtus gūstot naturalizētajam brazīlietim Ederam Limam.

Nākamais Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks pēc četriem gadiem, nevis pēc diviem, kā bija pēdējās četrās meistarsacīkstēs. Turklāt tajā piedalīsies 16 komandas līdzšinējo 12 vietā.

Titulētākā Eiropas izlase ir Spānija, kas triumfējusi septiņos no 11 čempionātiem, divi tituli ir Itālijai, bet pa vienam Portugālei un Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!