Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) izpildkomitejas loceklis Francs Bekenbauers iesaistīts FIFA Ētikas komisijas ierosinātaā izmeklēšanā, kas saistīta ar balsojumu par 2018. un 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīriem, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, novembrī FIFA paziņoja, ka nav atrasti pierādījumi Pasaules kausa izcīņas finālturnīru norises vietas balsojuma pārkāpumiem, taču vērsās Šveices prokuratūrā ar prasību ierosināt krimināllietu attiecībā uz dažām personām, kas figurē izmeklēšanas atskaitē.

Tiek ziņots jau par piecām personām, pret kurām varētu iesākt izmeklēšanu. Viens no tiem ir Bekenbauers, otrs ir bijušais Čīles Profesionālās futbola asociācijas prezidents Harolds Mains-Nikolss, kurš vadīja valstu pieteikumu izvērtēšanas komisiju, vēsta "Sky Sports".

Savukārt izdevums "The Guardian", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem FIFA, nosauc vēl trīs personas - spāni Anhelu Mariju Viljaru Ljonu, beļģi Mišelu d'Ogjē un taizemieti Voravi Makundi. Viņi visi ir FIFA izpildkomitejas locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!