Tuvojoties Latvijas otrā spēcīgākā futbola turnīra, "komanda.lv" pirmās līgas čempionāta, sezonas pirmajām spēlēm, trešdien, 12. aprīlī, viesnīcas "Mercure Riga Centre" telpās norisinājās sacensību prezentācija un preses konference, kurā par jaunās sezonas plāniem un iecerēm izteicās gan Latvijas Futbola federācijas (LFF) un čempionāta titulsponsora pārstāvji, gan visu sacensību dalībnieku vadības cilvēki, informēja Latvijas Futbola federācija.

Jaunās "komanda.lv" 1. līgas čempionāta sezonas atklāšanas spēle notiks 14. aprīlī Staicelē, bet nākamo trīs dienu laikā pārējos pirmās kārtas mačus uzņems laukumi Rīgā, Ķekavā, Jēkabpilī, Tukumā, Smiltenē un Olainē.

Čempionāta 2017. gada sezonā piedalīsies 14 komandas – pērnās sezonas vicečempioni FK "Progress"/AFA "Olaine", iepriekšējā gada bronzas medaļu ieguvēji FK "Auda", kā arī jau pērn sacensībās startējušās "Valmiera Glass" VIA, "Rēzeknes FA"/BJSS, FK "Tukums 2000"/TSS, FK "Smiltene"/BJSS, RTU FC/"Skonto Academy", FK "Staiceles Bebri", JDFS "Alberts", FK "Ogre", "Preiļu BJSS" un FK "Jēkabpils"/JSC komandas. Turnīra dalībnieku pulkam pievienojusies arī pagājušajā sezonā vietu "SynotTip Virslīgas" čempionātā zaudējusī BFC "Daugavpils" komanda un pērn Latvijas 2. līgas čempionātā uzvarējusī "Grobiņas SC" vienība.

"Prieks, ka šogad čempionāta dalībnieku rindās ir pilnībā ievērots sportiskais princips, jo sacensībās piedalīsies gan pērnās sezonas 2. līgas čempioni, gan komanda, kas pagājušajā sezonā zaudēja vietu Virslīgā. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir nedaudz mainījies turnīra kalendārs, jo sezona sāksies divas nedēļas vēlāk un beigsies nedēļu ātrāk. Ņemot vērā laika apstākļus, šie ir optimāli laiki, kad sākt un noslēgt čempionātu. Turpinām sadarbību ar UEFA un FIFA, kā arī "Sportradar", lai sekotu līdzi visu godīgas spēles principu ievērošanai," pauž LFF Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels.

Latvijas 1. līgas čempionāts jau trešo sezonu pēc kārtas norisināsies sadarbībā ar tā titulsponsoru – sporta preču veikalu "Komanda".

"Prieks, ka aug interese par "komanda.lv" 1. līgu, kas nozīmē, ka turnīra attīstībā un izaugsmē virzāmies uz priekšu. Arī šosezon katru mēnesi tiks noteikts turnīra labākais mēneša spēlētājs, kurš balvā saņems īpašu piemiņas velti un dāvanu karti pirkumiem veikalā "Komanda", balsojumā iesaistot arī līdzjutējus, bet papildus tam katru mēnesi tiks nosaukta arī čempionāta simboliskā izlase. Tāpat sezonas beigās tiks sveikts turnīra labākais treneris. Jauninājums būs īpašs motivējošais balvu fonds aptuveni 2000 EUR vērtībā sporta inventāra iegādei, uz kuru varēs pretendēt tās komandas, kas sezonas garumā sevi mūsu un LFF redzējumā vislabāk apliecinās spēļu organizatoriskajā ziņā, līdzjutēju piesaistē un ar to saistītajos aspektos," izklāstīja sporta preču veikala "Komanda" projektu vadītājs Oskars Sijāts.

Čempionāta jaunajā sezonā turnīra spēles norisināsies ar "Adidas" CONFED CUP OMB dizaina bumbām. Sezonas prezentācijas pasākumā tika izrādīti čempionāta dalībnieku formastērpi, kas visas sezonas garumā būs aplūkojami veikala "Komanda" telpās, Grostonas ielā 6b, Rīgā. Jaunās sezonas sauklis: Dzīvo līdzi!

1. līgas čempionāta uzvarētājs izcīna tiesības piedalīties nākamās sezonas Virslīgas turnīrā, bet otrās vietas ieguvēji aizvada pārspēles par vietu Virslīgā ar tajā priekšpēdējo pozīciju ieņēmušo komandu. Komanda, kas ieņem pēdējo vietu 1. līgā, zaudē tiesības piedalīties nākamās sezonas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!