Foto: AP/Scanpix

Skandālos nokļuvušais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters ir pelnījis Nobela prēmiju par savu devumu pasaules sportā, uzskata Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Intervijā Šveices televīzijai Putins paudis, ka "cilvēki kā Blaters... pelnījuši īpašu atzīšanu".

"Piešķirsim Nobela prēmijas šādiem cilvēkiem," Putins izteicās, ka prestižais apbalvojums būtu jāpiešķir starptautisko sporta federāciju un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadītājiem.

Kā zināms, sestdien Blaters Sanktpēterburgā piedalījās 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra izlozē. Šī šveicietim bija pirmā ārvalstu vizīte, kopš FIFA piemeklējuši korupcijas skandāli un viņš pavēstījis par amata atstāšanu.

Viesojoties Krievijā, Blaters pauda līdzīgi slavinošus izteikumus Putinam, kurš tiek vainots Krimas okupācijā, sakot, ka krievu cilvēki "var būt lepni" par viņu un ka FIFA saka "jā, Krievijai, mēs sniedzam savu atbalstu".

Kā zināms, maija beigās 65. FIFA kongresa priekšvakarā tika veikti vairāki organizācijas amatpersonu aresti. Viņi tika vainoti par kukuļu ņemšanu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā, atlīdzībā piešķirot sponsorēšanas un mārketinga tiesības, kā arī iespējas organizēt dažādus turnīrus, ieskaitot Pasaules kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!