Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā Polijas komanda Poznaņas "Lech" ceturtdien iekļuva UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā.

"Lech" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Norvēģijas komandu "Haugesund". Pirmajā duelī "Lech" cieta zaudējumu ar 2:3, bet divu spēļu summā uzvarēja ar 4:3.

Rakels šajā spēlē nāca uz maiņu piecas minūtes pirms pamatlaika beigām un piedalījās otro vārtu guvumā.

"Lech" labā pirmos vārtus guva Šveices pussargs Davko Jevtičs, kurš bija precīzs spēles 32.minūtē. Savukārt otrie vārti tika gūti spēles kompensācijas laikā, kad pēc Rakela piespēles dāņu aizsargs Lasse Nīlsens izskrēja viens pret pretinieku vārtsargu, raidot bumbu Norvēģijas komandas cietoksnī.

Latvijas uzbrucējs "Lech" rindās pievienojās jūnijā, būdams izīrēts no Anglijas pēc spēka otrās līgas komandas "Reading".

Nākamajā kārtā "Lech" tiksies ar Nīderlandes klubu "Utrecht", kas divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja Maltas vienību "Valletta".

Tikmēr sensacionālu apstāšanos otrajā kārtā piedzīvojis Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray". Stambulas vienība savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Zviedrijas vienību "Ostersunds", divu spēļu summā ciešot zaudējumu ar 1:3.

"Galatasaray" par Turcijas čempioni kļuvusi 20 reizes, kamēr "Ostersunds" tikai pērn debitēja Zviedrijas spēcīgākajā līgā.

"Ostersunds" nākamajā kārtā tiksies ar Luksemburgas komandu "Fola Esch", kas otrajā kārtā divu spēļu summā ar 4:2 pārspēja Azerbaidžānas vienību Baku "Inter".

Tāpat kvalifikācijas trešo kārtu sasniegušas divas Lietuvas vienības Marijampoles "Sūduva" un dienvidu kaimiņu vicečempione "Trakai".

Kā vēstīts, "Liepāja" ceturtdien izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Sūduva" vienību, taču divu spēļu summā pārāki ar 2:1 bija Marijampoles futbolisti. "Sūduva" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā tiksies ar Šveices klubu "Sion", kuru septiņas sezonas pārstāvēja Latvijas valstsvienības pamatvārtsargs Andris Vaņins.

Tikmēr "Trakai" savā laukumā pēc pamatlaika ar 2:1 (2:0) uzvarēja Zviedrijas klubu "Norrkoping", kas pirmajā mačā bija pārāks ar tādu pašu rezultātu. Līdz ar to bija jāaizvada papildlaiks, bet arī tajā vārti netika gūti, tādējādi sekoja 11 metru sitienu sērija, kurā ar 5:3 pārāki bija lietuvieši, divu spēļu summā uzvarot ar 4:3.

Nākamajā kārtā "Trakai" spēkosies ar Maķedonijas vienību Tetovo "Škendija", kas divu spēļu summā ar 4:2 pārspēja titulēto Somijas komandu HJK no Helsinkiem.

Kvalifikācijas turnīrā būs četras kārtas, pēc tam labākajām vienībām iekļūstot sacensību grupu turnīrā. No trešās kārtas iesaistīsies Latvijas izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Polijas kausa ieguvēja Gdiņas "Arka". Šī vienība tiksies ar Dānijas komandu Herningas "Midtjylland", kas atbildes spēlē ar 3:1 (1:0) pārspēja "Jelgavas" pāridarītāju pirmajā kārtā Ungārijas vienību "Ferencvaros", divu spēļu summā uzvarot ar 7:3.

Tikmēr vieta UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā jau garantēta uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajai Vācijas bundeslīgas komandai "Koln", kas iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Līdz ar "Liepājas" izstāšanos visiem Latvijas klubiem Eirokausu sezona ir noslēgusies, jo UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā apstājās "Ventspils" un "Jelgava", bet UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu nepārvarēja Jūrmalas "Spartaks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!