Foto: LETA

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels pirms pievienošanās Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" vienībai "Reading" vispirms konsultējies ar komandas biedru valstsvienībā Kasparu Gorkšu un izlases galveno treneri Marianu Paharu, kuriem ir liela pieredze Anglijas futbolā, atklājis spēlētājs.

Kā zināms, Rakels aizvadītajā ceturtdienā oficiāli pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu. Tiesa, pagaidām Rakels nav saņēmis brīvlaišanas vēstuli no "Cracovia" un šīs valsts Futbola federācijas, tāpēc viņa debija "Reading" sastāvā aizkavēsies.

"Esmu ļoti laimīgs atrasties šeit un pievienošanos "Reading" uzskatu par lielu soli savā karjerā. Pēc labas sezonas Polijā man radās iespēja pārcelties uz Angliju, tāpēc man ir prieks, ka pieņēmu šādu lēmumu un spēru šo soli," Rakela teikto citē Redingas klubs.

Pirms parakstīt līgumu ar jauno komandu, Rakels padomu lūdzis Latvijas valstsvienības kapteinim Gorkšam, kurš savulaik trīs sezonu laikā "Reading" sastāvā aizvadīja 81 spēli, šī kluba rindās piedzīvojot arī debiju Anglijas premjerlīgā.

"Ar Kasparu Gorkšu mēs esam labi draugi. Viņš sacīja, ka šī man ir ļoti laba iespēja, tāpēc, kad "Reading" izteica piedāvājumu, daudz nesvārstījos. Tāpat runāju ar izlases galveno treneri Marianu Paharu, kurš teica, ka Redingas futbola klubs man dos labu iespēju turpmākajā karjerā," atzina Rakels, kurš cer, ka jaunajā klubā būs tikpat rezultatīvs kā šosezon Polijas augstākajā līgā.

Pahars futbolista karjeras laikā no 1999. līdz 2006. gadam pārstāvēja Anglijas klubu "Southampton".

Jau ziņots, ka interesi par Rakelu izrādīja vairāku valstu komandas, tostarp arī no Krievijas, Beļģijas un Anglijas. Pašlaik 23 gadus vecais Latvijas futbolists šosezon demonstrēja augstu rezultativitāti Polijas čempionātā, kurā viņš guva 15 vārtus 20 spēlēs. Tas šobrīd ir Polijas čempionāta otrais labākais rādītājs.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

"Reading" vienība Anglijas pēc spēka otrajā līgā ar 35 punktiem 28 spēlēs ieņem 15.vietu 24 komandu konkurencē, no labāko sešinieka, kas sezonas beigās pretendēs uz vietu premjerlīgā, atpaliekot par 11 punktiem.

Nākamo spēli "Reading" aizvadīs otrdien, kad "Championship" turnīrā gaidāms izbraukuma mačs pret Ipsvičas "Town".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!