Foto: AP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā spēļu tiesnešiem būs tiesības apturēt un pat atcelt mačus, ja tiks fiksēti ar rasisma izpausmēm saistīti incidenti, paziņojusi FIFA.

Gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā pirmo reizi turnīra vēsturē tiks pielietota tā sauktā trīspakāpju procedūra cīņai ar diskriminācijas izpausmēm, un tiesnesim būs tiesības apturēt vai pat atcelt spēli rasistisku vai jebkādu citu neiecietības piemēru gadījumā.

"Šādas izpausmes ir absolūti nepieļaujamas, un mēs pret to cīnīsimies maksimāli skarbi," FIFA mājas lapā citēts UEFA prezidents Džanni Infantīno. "Tāpēc ceram, ka pasaules čempionāts notiks "godīgas spēles" gaisotnē."

Tāpat Pasaules kausa izcīņas laikā tiks veikti antidopinga pasākumi – gan turnīra laikā, gan ārpus spēlēm futbolistiem būs jānodod dopinga analīzes, un to pārbaude notiks sadarbībā ar Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) akreditētām laboratorijām, norāda UEFA prezidents.

"Saprotams, ka mēs gaidām, ka 2018. gada pasaules čempionāts notiks "fair play" gaisotnē, ievērojot visus godīgas spēles principus," saka Infantīno. "Tas attiecas uz notikumiem futbola laukumā, taču, kad runājam par godīgu, spēli, nepieciešams pieminēt arī antidiskriminācijas un antidopinga pasākumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!