Foto: AP/Scanpix

UEFA varētu piespriest papildus diskvalifikācijas "Real Madrid" futbolistiem Serhio Ramosam un Ksavi Alonso, kurus tur aizdomās par apzinātu dzelteno kartiņu pelnīšanu, vēsta ESPN.

Trešdien Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Real Madrid" savā laukumā ļoti pārliecinoši ar 3:0 pieveica "Galatasaray", sperot platu soli pretī iekļūšanai pusfinālā. Tā kā mača uzvarētājs un praktiski arī dueļa uzvarētājs ir zināms, tad atbildes spēlē "Real Madrid" komanda varētu pasaudzēt vairākus līderus.

Tāpēc, iespējams, "piespiedu" spēles izlaišanu sev izkārtojuši abi futbolisti, kuriem bija brīdinājumi pirms šīs spēles, bet vēl viens brīdinājums turnīrā nozīmē automātiski nākamā mača izlaišanu. Notikušās spēles 84.minūtē Alonso saņēma brīdinājumu par diskusijām ar tiesnesi, bet pēdējās minūtēs Ramoss pēc noteikumu pārkāpuma speciāli aizsita bumbu, par ko saņēma "plāksteri".

Taču tagad UEFA, visticamāk, izskatīs šos pārkāpumus un piespriedīs divu spēļu diskvalifikāciju, tādējādi Ramosam un Alonso nāksies izlaist ne tikai ceturtdaļfināla atbildes spēli, bet arī pusfināla pirmo maču (ja "Real Madrid" iekļūs pusfinālā).

Jauno sodu sistēmu UEFA ieviesa pēc skandāla 2010.gadā, kad "izcēlās" tieši šie abi divi futbolisti – Ramoss un Alonso. Toreiz grupu turnīra priekšpēdējā spēlē ar Amsterdamas "Ajax" abi futbolisti dīvainā veidā nopelnīja sarkanās kartiņas, līdz ar to viņi izlaida grupu sacensību pēdējo maču. Tā spēle "Real Madrid" nebija svarīga, jo komanda jau bija nodrošinājusi sev iekļūšanu "play off".

Pēc šī gadījuma UEFA nolēma, ka futbolisti bija saņēmuši galvenā trenera Žozē Mourinju "pavēli", nopelnīt sarkanās kartiņas. UEFA diskvalificēja gan futbolistus, gan Mourinju, kā arī vēl vairāki cilvēki saņēma naudas sodus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!