Foto: F64

Uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis no Rīgas "Skonto" komandas nosaukts par Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta oktobra/novembra labāko spēlētāju, kamēr labākā trenera godu izpelnījies Jurģis Pučinsks no čempioniem "Ventspils".

Gutkovskis oktobrī un novembrī piedalījās visās piecās "Skonto" komandas spēlēs, izcilāko sniegumu demonstrējot tieši 34., 35. un 36.kārtas mačos, kad ar deviņiem vārtu guvumiem sekmēja "Skonto" uzvaras pār "Jūrmalu" (7:1) un Rīgas "Daugavu" (4:2), taču abi komandas vārti pret "Ventspils" (2:4) šoreiz trīs punktus tabulā ierakstīt neļāva. Lieliskā sezonas izskaņa ļāva uzbrucējam atgūt čempionāta snaipera godu un sezonu ar 28 vārtu guvumiem noslēgt kā rezultatīvākajam čempionāta spēlētājam.

Kopā ar Gutkovski mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Gints Freimanis ("Jelgava"), nigērietis Ahmeds Abdultaofiks ("Ventspils"), Čeiks Diaņs no Mauritānijas ("Ventspils") un Igors Savčenkovs ("Jelgava").

Tikmēr par mēneša labāko treneri atzītais Pučinsks otro gadu pēc kārtas aizveda ventspilniekus līdz virslīgas čempiona titulam. Bez panākumiem pār Jūrmalas "Spartaku" (2:1) un "Skonto" (4:2) sekoja vēl trīs "sausās" uzvaras pār "Jelgavu" (2:0), "Daugavpili" (2:0) un Daugavpils "Daugavu" (4:0), kas ļāva priekšlaicīgi nodrošināt čempiona titulu.

Šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju tiek iesaistīti arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no virslīgas komandām.

Labākajam mēneša futbolistam un trenerim tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana no sporta preču veikala ''Sportland''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!