Foto: synottipvirsliga.lv

RFS futbolisti svētdien "Skonto" hallē atspēlējās no divu vārtu deficīta un pendelēs uzvarēja valsts čempioni Jūrmalas "Spartaku", izcīnot pirmo vietu pirmssezonas sagatavošanās turnīrā "Virslīgas kauss".

RFS un "Spartaka" spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā uzvaru ar 5:4 guva rīdzinieki.

"Spartaks" pirmajā puslaikā pēc Rolanda Vagančuka un Alekseja Višņakova sitieniem attiecīgi spēles desmitajā un 31.minūtē panāca 2:0 savā labā, bet otrā puslaika sākumā Dmitrijs Platonovs un Vjačeslavs Isajevs īsā laikā panāca izlīdzinājumu, vārtus gūstot ar trīs minūšu intervālu.

RFS komandai piederēja pārsvars, komandai vēl divas reizes raidot bumbu pretinieku vārtos, taču tie netika skaitīti, jo pirms tam tika fiksēta aizmugure.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, savukārt pendelēs pēc četrām sērijām bija neizšķirts 4:4. Piektajā sērijā abu komandu
vārtsargi izrādījās labāki, bet sestajā sērijā "Spartaka" futbolists Arianers Smits trāpīja pa vārtu pārliktni, bet RFS spēlētājs sita nekļūdīgi.

Jau vēstīts, ka trešo vietu "Virslīgas kausā" svētdien izcīnīja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komanda, kas ar 4:1 (4:0) sagrāva "Jelgavas" vienību.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Ņikita Kovaļonoks.

Spēles rezultāts tika atklāts jau 2.minūtē, kad precīzs pirmo reizi bija Kovaļonoks, savukārt 18.minūtē Jēkabs Lagūns panāca 2:0 "Metta"/LU rindās. Trešos vārtus "studenti" guva 35.minūtē, kad bīstamu uzbrukumu no labās malas ar spēcīgu sitienu noslēdza Dāvis Sandis Strods, savukārt piecas minūtes vēlāk Kovaļonoks iesita savus otros vārtus mačā, panākot jau 4:0.

Zīmīgi, ka pašā pēdējā puslaika minūtē Usmans Abbas neizmantoja iespēju ar 11 metru soda sitienu gūt piektos vārtus, šoreiz lieliskam esot jelgavnieku vārtsargam Mārcim Melecim.

Savukārt "Jelgava" savus vienīgos vārtus guva 59.minūtē, kad bumbu vārtos raidīja spēlētājs, kurš klubā atrodas uz pārbaudi.

Līdz ar to "Metta"/LU izcīnīja pirmo godalgoto vietu kādā no LFF organizētiem turnīriem kopš 2012. gada, kad klubs startē virslīgas čempionātā.

Jau vēstīts, ka sestdien piekto vietu turnīrā izcīnīja "Riga", kas ar 2:1 (0:0) pārspēja "Liepāju"/"Mogo".

Tikmēr duelī par septīto vietu "Ventspils" komandas dublieri pārspēja "Valmiera Glass"/ViA komandu. Ventspilnieki ar valmieriešiem pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1), bet pēcspēles sitienu sērijā guva virsroku ar 5:3.

Jaunā virslīgas sezona sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!