Foto: fkrfs.lv
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā svētdien RFS ar rezultātu 3:2 (1:2) aizraujošā cīņā savā laukumā apspēlēja "Metta"/"Latvijas Universitātes" komandu, kaut vēl 15 minūtes pirms dueļa beigām atradās iedzinējos.

Mačs iesākās ļoti aizraujoši un rezultatīvi. Vispirms 14.minūtē pēc stūra sitiena ar galvu Gatis Kalniņš vadībā izvirzīja "Metta"/LU, tomēr 21.minūtē Daniils Ulimbaševs panāca izlīdzinājumu 1:1, bet vēl pēc 12 minūtēm pretuzbrukumā Latvijas izlases kandidāts Dāvis Indrāns atguva viesiem vadību 2:1.

Turpinājumā mačā pārsvars piederēja RFS komandai un 75. minūtē tā panāca 2:2, kad Leonīds Koveļs lieliski piespēlēja vārtu priekšā Ulimbaševam, kuram vien atlika ieraidīt bumbu tukšos vārtos.

Savukārt uzvaru RFS izrāva 88. minūtē, kad soda laukumā krita Ulimbaševs un sekojošo 11 metru soda sitienu realizēja Igors Kozlovs. Par šo epizodi gan "Metta"/LU komanda izrādīja lielu neapmierinātību, uzskatot, ka Ulimbaševs ir simulējis.

Ja vēl nesen RFS komanda kopvērtējumā bija priekšpēdējā, pēdējos divos mačos tā guvusi divas uzvaras, jo pirms nedēļas ar 2:1 pārspēja virslīgas debitanti "Babīte"/"Dinamo".

Abu svētdienas pretinieku pirmā apļa duelī aprīļa sākumā ar 3:1 uzvarēja "Metta"/LU, taču pēc tam Latvijas kausa ceturtdaļfinālā RFS revanšējās ar 1:0.

Virslīgas desmitā kārta sākās piektdien, kad "Liepāja"/"Mogo" viesos Piņķu stadionā ar 2:1 uzvarēja "Babīte"/"Dinamo" komandu, savukārt sestdien divos intriģējošos dueļos "Jelgava" mājās ar 1:0 uzvarēja "Ventspili", bet "Riga" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Spartaku".

Virslīgas kopvērtējuma vadībā pēc desmit punktiem ar 21 punktu atrodas Jūrmalas "Spartaks" komanda, kam ar 19 punktiem seko "Liepāja"/"Mogo". Tikmēr 18 punktus ieguvusi "Jelgava", bet ar 16 punktiem tai seko "Riga", no kuras par diviem punktiem atpaliek "Ventspils", bet vēl tikai vienu punktu mazāk tagad ir RFS.

Tikmēr "Metta"/LU vienība ar astoņiem punktiem ir septītā, bet turnīra tabulu noslēdz "Babīte"/"Dinamo", kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!