Foto: facebook.com/FutbolaVirsliga

Ceturto uzvaru četrās Ziemas kausa spēlēs pirmdien guva RFS futbola komanda, kas dramatiskā cīņā ar 3:2 (1:0) apspēlēja aizvadītās sezonas "SynotTip" virslīgas čempioni Jūrmalas "Spartaks".

Aizvadītajā mačā pirmajā puslaikā RFS vadībā izvirzīja baltkrievs Leonīds Koveļs un otrā puslaika ievadā Ensa Ndžī ar tālsitienu panāca jau 2:0. Tomēr situācija strauji mainījās puslaika vidū, kad īsā brīdī Jevgēņijs Kozlovs un baltkrievs Sjarhejs Pušņakovs iesita vārtus un izlīdzināja rezultātu 2:2.

Tomēr pārsvars turpināja piederēt RFS un 75.minūtē Koveļs izrāva uzvaru savai vienībai, kas guva ceturto panākumu četrās cīņās.

Nākamajā nedēļā RFS komanda Ziemas kausa ietvaros spēkosies arī ar "Daugavpili", kas šosezon spēlēs pirmajā līgā. Uzvarot šajā mačā, galvaspilsētas komanda garantēs triumfu turnīrā.

Vēl vienā mačā pirmdien "Metta"/"Latvijas Universitāte" nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Lietuvas komandu "Utenis", kas pērn pārspēlēs saglabāja vietu dienvidu kaimiņu augstākajā līgā. Šajā mačā rezultātu 28.minūtē atklāja rīdzinieku spēlētājs Konstantīns Fjodorovs, bet izlīdzinājumu "Utenis" panāca jau pēc divām minūtēm.

Zīmīgi, ka šis bija pirmais neizšķirts šīs sezonas Ziemas kausā.

Nākamajās Ziemas kausa spēlēs otrdien ambiciozā "Riga" sacentīsies ar "Daugavpili", abām komandām aizvadot pirmos mačus turnīrā, bet Kurzemes derbijā, iesildoties arī savstarpējam duelim Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, "Ventspils" spēkosies ar "Liepāju".

No vienībām, kas jau iesaistījušās Ziemas kausa turnīrā, bez zaudējumiem cīnās RFS, "Ventspils" un "Kalju". Rīdziniekiem ir četri panākumi, kamēr "Ventspils" izcīnījusi divas, bet "Kalju" vienu uzvaru.

Ziemas kausā, kas komandām kalpo kā pirmssezonas sagatavošanās turnīrs, bez astoņām Latvijas virslīgas komandām šogad piedalās arī pa trim vienībām no Lietuvas un Igaunijas. Ziemas kausa mērķis ir klubiem nodrošināt kvalitatīvas pirmssezonas sagatavošanās spēles, taču ņemot vērā, ka jau sezonas ietvaros virslīgas komandas aizvada vismaz četras savstarpējās spēles (papildus skaitot Latvijas kausa mačus), pēc pašmāju klubu pārstāvju iniciatīvas piektajā jeb jubilejas turnīrā uzaicinājumu startēt saņēma vairākas vadošās Igaunijas un Lietuvas futbola vienības, kas ievērojami mainīja arī Ziemas kausa norises formātu.

Šoreiz Ziemas kauss netiek aizvadīts pēc tradicionāla izspēles formāta - apakšgrupu cīņām un finālspēlēm. Jaunā izspēles sistēma paredz, ka ne visi klubi aizvadīs vienādu spēļu skaitu, kā arī komandu pretinieki turnīra ietvaros būs dažādi. Līdz ar to uzvarētāju noteikšanā tiks izmantota uzvarēto spēļu procentuālā vērtība pret aizvadītajām. Līdzīga sistēma pastāv basketbolā.

Ziemas kausa izcīņa Latvijā tiek aizvadīta "Skonto" un "Elektrum" Olimpiskā centra hallēs, kā arī vairākas spēles norisinās Lietuvas un Igaunijas iekštelpu futbola hallēs.

Pērn februārī par Ziemas kausa čempioniem tika kronēti "Liepājas" futbolisti.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013. gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", bet nākamos divus gadus turnīrā triumfēja Rīgas "Skonto".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja Jūrmalas "Spartaks" komanda, par čempioni kļūstot pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!