Foto: stock.xchng

Latvijas čempionvienība futbolā sievietēm "Rīgas Futbola skola" (RFS) pirmdien cieta bezcerīgu zaudējumu arī savās mājās notiekošā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā mačā.

Pēdējo divu gadu Latvijas spēcīgākā komanda slapjos laika apstākļos ar rezultātu 0:2 (0:1) piekāpās Šveices čempionēm "Zurich", tomēr, neskatoties uz salīdzinoši mazo rezultātu, spēle gandrīz visu cīņas laiku noritēja vien RFS laukuma pusē.

Vārtus rīdzinieces ielaida 44. un 47.minūtē.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā cīņā sestdien rīdzinieces ar rezultātu 0:11 kapitulēja Turcijas spēcīgākajai komandai "Konak".

Vēl vienā šī miniturnīra otrās kārtas mačā pirmdien "Konak" ar rezultātu 2:1 pieveica Baltkrievijas spēcīgāko vienību "Minsk".

Līdz ar to pašlaik grupas līdere ar sešiem punktiem ir "Konak" komanda, tai ar četriem punktiem seko "Zurich", "Minsk" kontā pašlaik ir viens punkts, bet RFS cīnās bez punktiem.

Noslēdzošajā kārtā RFS spēlētājas ceturtdien plkst.18 "Arkādijas" stadionā samēros spēkus ar "Minsk" spēlētājām.

Pēc viena apļa turnīra UEFA Čempionu līgas pamatsacensībās iekļūs apakšgrupas uzvarētāja. Tāpat tur iekļūs divas no astoņu grupu labākajām otrajām komandām.

Gaidāmajā sezonā UEFA Čempionu līgā sievietēm pēc kvalifikācijas desmit labākās komandas pievienosies 22 vienībām, kuras jau automātiski iekļuvušas pamatturnīrā.

Latvijas komanda UEFA Čempionu līgā startē ceturto gadu pēc kārtas. 2011.gadā "Liepājas metalurga" futbolistes zaudēja visās trijās kvalifikācijas spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 1:20, gadu vēlāk "Skonto/Cerība-46.vsk." trijos mačos cieta neveiksmes ar vārtu attiecību 2:18, bet pērn "Liepājas metalurgs" zaudēja visos trijos mačos ar vārtu attiecību 0:19.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā UEFA Čempionu līgā otro gadu pēc kārtas triumfēja Vācijas futbola klubs "VfL Wolfsburg".

RFS jau jūlija beigās priekšlaicīgi otro gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā. Rīdzinieces šosezon vietējās meistarsacīkstēs vēl nav zaudējušas nevienu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!