Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienība futbolā sievietēm Rīgas Futbola skola (RFS) svētdien ar uzvaru noslēdza Somijā notikušā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīru.

Šī ir ne tikai pirmā uzvara kādai Latvijai sieviešu komandai Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, bet arī pirmie nopelnītie punkti.

Noslēdzošajā - trešajā - cīņā pēdējo trīs gadu Latvijas spēcīgākā komanda RFS ar 3:2 (2:0) pārspēja Nove Zāmki komandu "Union" no Slovākijas.

Vārtus 31.minūtē un 62.minūtē guva Renāte Fedotova, bet 42.minūtē precīza bija Kristīne Giržda. Rīgas futbolistes pēc Fedotovas otrajiem gūtajiem vārtiem bija vadībā ar 3:1. Šāds rezultāts bija līdz pašai mača izskaņai, kad divas minūtes līdz pamatlaika beigām "Union" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Kā zināms, pirmajā cīņā RFS ar 1:4 piekāpās Ukrainas čempionēm "Harkiv", bet otrajā duelī ceturtdien ar 0:9 cieta smagu neveiksmi pret Somijas spēcīgāko klubu Vantā PK-35. Arī "Union" pirmajās divās spēlēs cieta smagas neveiksmes.

Sacensību izslēgšanas spēļu kārtā iekļūs tikai apakšgrupas turnīra uzvarētājas. Astotajā apakšgrupā ar trīs uzvarām trijās spēlēs triumfēja PK-35, otrajā vietā ar divām uzvarām ierindojās "Harkiv". Savukārt trešās ar vienu panākumu palika RFS futbolistes, bet tikai zaudējumus piedzīvoja "Union".

Gaidāmajā sezonā UEFA Čempionu līgā sievietēm pēc kvalifikācijas astoņas labākās komandas pievienosies 24 vienībām, kuras jau automātiski iekļuvušas pamatturnīrā.

Latvijas komanda UEFA Čempionu līgā startē piekto gadu pēc kārtas. 2011.gadā "Liepājas metalurga" futbolistes zaudēja visās trijās kvalifikācijas spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 1:20, gadu vēlāk "Skonto/Cerība-46.vsk." trijos mačos cieta neveiksmes ar vārtu attiecību 2:18, bet 2013.gadā "Liepājas metalurgs" zaudēja visos trijos mačos ar vārtu attiecību 0:19.

Savukārt 2014.gadā turnīrā pirmoreiz piedalījās RFS, un tas notika Rīgā, tomēr mājinieces zaudēja visās spēlēs ar vārtu attiecību 0:21. Šogad vārtu attiecība ir 4:15.

RFS jau jūlijā trešo gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā, garantējot piedalīšanos UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā arī nākamajā sezonā.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā UEFA Čempionu līgā ceturto reizi vēsturē triumfēja Vācijas komanda "Frankfurt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!