Foto: F64
Par jaunizveidotā pirmssezonas sagatavošanās turnīra futbolā "Virslīgas kauss" finālistiem piektdien kļuva RFS un Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks".

RFS savā pusfināla mačā ar 2:1 (2:1) pārspēja "Jelgavu".

Visi vārti šajā mačā tika gūti pirmajā puslaikā, turklāt cīņai bija vētrains sākums. Vispirms rīdziniekus jau cīņas pirmajā minūtē ar skaistu sitienu vadībā izvirzīja Dāvis Indrāns. Neizšķirta panākšanai "Jelgavai" gan bija nepieciešamas tikai septiņas minūtes, jo ar soda sitienu rezultātu uz tablo līdzsvaroja Alans Siņeļņikovs.

Cīņas turpinājumā laukumā bija vērojama līdzvērtīga spēle, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā vārtus RFS rindās iesita Vjačeslavs Isajevs.

Otrajā puslaikā abas vienības turpināja spēlēt gana aktīvu futbolu, bet vārti vairs netika gūti.

Tikmēr pēdējo divu gadu valsts čempione "Spartaks" piektdien otrā pusfināla cīņā ar 1:0 (1:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Uzvarētāju rindās vienīgos vārtus iesita Latvijas izlases uzbrucējs Edgars Gauračs.

Šajā spēlē nedaudz lielāks pārsvars piederēja "Spartaks" futbolistiem, bet kopumā abas komandas ar daudz vārtu gūšanas iespējām neizcēlās. Tiesa, 26.minūtē uz Jūrmalas komandas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču to atvairīja vārtsargs Jevgeņijs Nerugals. Vienīgos vārtus šajā mačā 44.minūtē iesita Gauračs, kurš tikai pirms 15 minūtēm bija laukumā nācis uz maiņu.

Lai arī otrajā puslaikā "Metta"/LU centās atspēlēties un radīja vārtu gūšanas iespējas, panākt neizšķirtu rīdziniekiem neizdevās.

Turnīra čempions tiks noskaidrots 25.martā.

Iepriekš ceturtdaļfinālos RFS ar 2:0 grūtā cīņā pārspēja ar dublieru sastāvu spēlējušo "Ventspili", "Jelgava" pēcspēles sitienos pieveica "Liepāju"/"Mogo", "Metta"/LU ar 4:0 sagrāva virslīgas jaunpienācēju "Valmiera Glass"/ViA, bet "Spartaks" ar 2:1 apspēlēja "Riga" vienību.

Visas "Virslīgas kausa" spēles tiek aizvadītas "Skonto" hallē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!