Foto: AFP/Scanpix

Viens no Francijas labākajiem futbolistiem Franks Riberī trešdien intervijā Vācijas izdevumam "Kicker" oficiāli paziņoja par karjeras beigām valstsvienībā.

2013.gada Eiropas labākais futbolists, kurš ikdienā pārstāv Vācijas komandu Minhenes "Bayern", Francijas izlasē kopš 2006.gada aizvadīja 80 spēles, kuru laikā guva 16 vārtus.

Tomēr šī gada Pasaules kausa finālturnīrā 31 gadu vecais pussargs nevarēja piedalīties muguras problēmu dēļ.

"Beidzu karjeru izlasē, jo sapratu, ka ir pienācis laiks," Riberī atzina, ka lēmumu pieņēmis personisku iemeslu dēļ. "Vēlos vairāk laika pavadīt ar ģimeni un koncentrēties uz spēlēšanu Minhenes "Bayern" rindās, kā arī atvērt durvis uz izlasi daudziem talantīgiem spēlētājiem."

Riberī jau iepriekš bija paziņojis, ka šī gada Pasaules kausa finālturnīrs viņam būs pēdējais karjerā, tomēr līdzjutēji cerēja, ka viņš piedalīsies 2016.gadā Francijā plānotajā Eiropas čempionātā.

Francūzis, kurš ir viens no Minhenes fanu mīluļiem, Vācijas čempioniem "Bayern" pievienojās 2007.gada vasarā, pārnākot no Marseļas "Olympique" par 25 miljoniem eiro. Šajā laikā viņš ieguvis četrus Vācijas bundeslīgas titulus un reizi triumfējis arī UEFA Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!