Foto: stock.xchng
Šīs nedēļas nogalē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā un "Skonto" hallē sāksies "Riga Cup" futbola turnīru sērija, ko rīko Junioru futbola klubs "Olimps" - Rīgā spēlēs jaunie futbolisti no tādiem pazīstamiem klubiem kā Itālijas "Atalanta", Austrijas "Sturm" un Krievijas "Zenit".

Šīs sacensības ir kļuvušas par tradicionālām un notiks jau 12. reizi. "Riga Cup" turnīrs risināsies sešās vecuma grupās, un šīs nedēļas nogalē spēkosies 1999. gadā dzimušie puiši. Turpmākie "Riga cup" turnīri notiks janvāra beigās, februārī un martā.

Pirmajā "Riga Cup" posmā spēlēs astoņas U12 komandas - "Atalanta", "Sturm", "Zenit", "Skonto Academy", FK "Alytus", "FM Ateitis", HKJ un "Moskovskaja zastava".

"Šis turnīrs būs liels notikums Latvijas futbolā," uzskata Imants Bleidelis, bijušais Latvijas izlases pussargs, kurš ir turnīra "Riga Cup" galvenais organizators. "Mēs dodam iespēju Latvijas klubiem tikties ar spēcīgiem pretiniekiem, neizbraucot uz ārzemēm. Gribētos atzīmēt, ka šogad izdevies sapulcināt 1800 futbolistus no 15 valstīm. Turnīrs būs kā pieredzes apmaiņa starp dažādu stilu futbola skolām. Gan jaunie futbolisti, gan treneri varēs gūt kaut ko vērtīgu, tiekoties ar citu valstu pārstāvjiem."

Paredzams, ka nākamajos turnīros, kas risināsies citās vecuma grupās, piedalīsies tādi klubi kā Kijevas "Dinamo", Anglijas "Tottenham", Nīderlandes "Vitesse", Itālijas "Genoa" un Norvēģijas "Valerenga".

"Mēs pusgadu strādājām, lai Rīgā sapulcinātu tik spēcīgas komandas. Dažas ārzemju vienības pirms turnīra pat atsūtīja uz Rīgu savus pārstāvjus, lai klātienē iepazītos ar spēļu apstākļiem, piedāvāto dzīvošanu un ēdināšanu," stāsta Imants Bleidelis.

"Riga Cup" turnīros spēlēs arī komandas no Zviedrijas, Polijas, Gruzijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Riga cup" pirmo reizi notika 2000. gadā. "Toreiz turnīru sarīkojām vienā vecuma grupā, jo bija tikai viena futbola halle," atceras JFK "Olimps" prezidents Raimonds Laizāns. "Tomēr jau no turnīra pirmssākumiem esam centušies piesaistīt spēcīgas komandas. Pirmajā "Riga Cup" turnīrā spēlēja Kijevas "Dinamo" un Maskavas "Dinamo" jaunie futbolisti."

Turnīra svinīgā atklāšanas ceremonija paredzēta piektdien, 14. janvārī pulksten 12.15. Rīgas "Skonto" pirmo spēli aizvadīs pulksten 13.00 pret "Atalanta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!