"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda "Riga" piektdien savās mājās ar rezultātu 1:0 (0:0) apspēlēja "Jelgavas" vienību.

Vienīgos vārtus uzvarētāju komandas labā otrajā puslaikā guva Darko Lemajičs.

Spēles pirmajā puslaikā jelgavnieki demonstrēja uzbrūkošu spēli un vairāk apdraudēja pretinieku vārtus kā "Riga". Pirmajā puslaikā Marks Kurtišs guva vārtus, taču bumba vārtos lidoja pēc tam, kad Kurtišs tai pieskārās ar roku. Rezultātā vārti netika ieskaitīti un "Jelgavas" futbolists saņēma dzelteno kartiņu.

"Jelgava" arī otrajā puslaikā uzbruka biežāk par savu pretinieci un vairākkārt izveidoja labas izdevības, taču piedzīvoja neveiksmi, jo īsā laikā divas dzeltenās kartītes nopelnīja Vladislavs Kozlovs, kurš 56.minūtē tika noraidīts.

Spēli vairākumā izmantoja "Riga", kad pēc Romāna Mickeviča precīzas piespēles gar vārtiem bumbu 67.minūtē tukšos vārtos raidīja Lemajičs.

Mača turpinājumā "Jelgava" lūkoja atgūties, taču tas neizdevās, un uzvaru šajā spēlē guva mājiniece "Riga".

Arī pirmajā abu komandu tikšanās reizē šosezon, spēlei risinoties aprīlī, uzvaru ar 1:0 izcīnīja rīdzinieki.

Jau ziņots, ka virslīgas čempionāts piektdien atgriezās pēc vairāk kā divu nedēļu pauzes.

"Riga" šajā starpposmā sastāvu papildināja ar Latvijas malējo pussargu Ivanu Lukjanovu. Tāpat rīdzinieki atlaida galveno treneri maķedonieti Goci Sedloski, kā arī viņa palīgu Aleksandaru Vlaho, bet šobrīd galvenā trenera vietu aizpilda Mihails Koņevs.

Tāpat izskanēja runas, ka jūnija beigās "Riga" komandas treneru štābam pievienosies savulaik Vācijas bundeslīgas komandas Brēmenes "Werder" treneris Viktors Skripņiks, taču pats klubs šādu informāciju neapstiprināja.

Arī "Jelgava" ķērās pie tīrīšanas treneru štābā, no amata atbrīvojot krievu speciālistu Raviļu Sabitovu, taču viņa vietā stājās kādreiz Latvijas izlasi trenējušais Marians Pahars.

Kādreizējais Latvijas izlases treneris ir viens no visu laiku slavenākajiem Latvijas futbolistiem, kurš pasaules atzinību ieguva Anglijas premjerlīgas klubā "Southampton", kurā debitēja 1999.gadā. Anglijā Pahars aizvadīja vairākas labas sezonas, Sauthemptonas komandas rindās 137 spēlēs gūstot 43 vārtus. Viņš joprojām tiek uzskatīts par labāko Latvijas futbolistu, kurš jelkad spēlējis futbola dzimtenes augstākajā līgā.

"Jelgava" garajā pārtraukumā aizvadīja pārbaudes maču, cīnoties neizšķirti 3:3 pret Kauņas "Žalgiri".

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 25 punktiem ir RFS, bet tuvākajām sekotājām "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks" katrai ir 22 punkti. Savukārt ceturtā ar 19 punktiem ir "Riga".

Piektā ar 18 punktiem ir "Liepāja"/"Mogo", bet astoņus punktus iekrājusi "Jelgava". Trīs punkti ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!