Latvijas kausa izcīņas finālā trešdien, 19. septembrī, iekļuva pašreizējie virslīgas līderi "Riga FC" futbolisti, kas pusfinālā ar 2:1 (1:1) pieveica "Metta/LU" vienību.

Tādējādi Latvijas kausa finālā 24. oktobrī "Riga FC" tiksies ar "Ventspili", kas trešdien pusfinālā nosargāja pārsvaru un arī ar 2:1 pieveica RFS.

"Riga FC" pirmos vārtus guva 28. minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Tjagu Primau. Pēc septiņām minūtēm "Riga FC" soda laukumā pēc stūra sitiena labi nospēlēja "Metta/LU" kapteinis Kirils Ševeļovs, panākot izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus "Riga FC" guva otrā puslaika sākumā, kad pēc stūra sitiena ar galvu precīzs bija Antonijs Černomordijs.

"Riga FC" un "Ventspils" ceļi Latvijas kausa finālā krustojās pagājušajā gadā, kad 2016./2017. gada sezonas finālā ventspilnieki uzvarēja pēcspēles sitienos.

"Ventspils" kontā ir septiņas uzvaras Latvijas kausa izcīņā, kas turnīra vēsturē ir dalīts otrais labākais rādītājs. Līdz šim pēdējo reizi kauss virs galvām celts 2016./2017. gada sezonā. "Riga FC" rēķinā ir divi pēc kārtas sasniegti fināli, kuros abos piedzīvoti zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!