Foto: F64
"Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) futbolisti sestdien "SynotTip" Latvijas virslīgas 18.kārtas spēlē sagādāja sensāciju, viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarot "Liepāja"/"Mogo" komandu, tiekot pie pirmā panākuma šīs sezonas turnīrā.

Vienīgos vārtus spēles 40.minūtē guva "Metta"/LU libēriešu uzbrucējs Van Dave Hamrons, kurš komandai pievienojās jūlijā.

Šajā mačā teicamu sniegumu demonstrēja viesu komandas vārtsargs Dāvis Ošs, kurš jo īpaši otrajā puslaikā vairākkārt glāba komandu no nepatikšanām.

"Metta"/LU šosezon 17 spēlēs bija izcīnījusi četrus neizšķirtus, bet tagad komanda varēja svinēt pirmo panākumu turnīrā. Līdz šim divas reizes punkti uz pusēm tika dalīti ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu, bet pa reizei punkti tika atņemti "Jelgavai" un "Ventspilij". Tiesa, krietni labāk "mettiešiem" klājies Latvijas kausa izcīņā, kur komanda sasniegusi pusfinālu.

Tikmēr "Liepāja"/"Mogo" neizdevās pārtraukt divu zaudējumu sēriju, iepriekš abas neveiksmes piedzīvojot pret "Ventspili". Vispirms kurzemnieku derbijā Liepājas komanda pagarinājumā ar 0:1 zaudēja Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, bet pirmdien ar tādu pat rezultātu viesos piekāpās "Ventspilij" virslīgas spēlē.

Jūlija beigās "Liepāja"/"Mogo" vienojās ar tā brīža galveno treneri Tamazu Pertiju par abu pušu saistību pārtraukšanu. Gruzīnu speciālista vietā stājies argentīnietis Karloss Dario Aurelio, kurš gan pagaidām vēl nevar atrasties uz komandas treneru soliņa, jo nav saņēmis Eiropā derīgu trenera licenci.

Šosezon "Liepāja"/"Mogo" virslīgas dueļos ar "Metta"/LU bija izcīnījusi divas "sausās" uzvaras ar 3:0 un 2:0.

Jau ziņots, ka citā 18.kārtas spēlē "Riga" viesos ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Jelgavu", turnīrā svinot astoto uzvaru pēc kārtas, piedevām visos astoņos mačos rīdzinieki savus vārtus nosargājuši neieņemtus.

Rīdziniekiem divus vārtus guva serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, bet reizi precīzs bija Ivans Lukjanovs. Jāpiebilst, ka Lemajičs ar desmit gūtiem vārtiem pacēlās uz otro vietu virslīgas labāko snaiperu sarakstā, kur līderis ar 13 precīziem sitieniem ir nigērietis Adeleke Akinjemi, kurš gan šonedēļ oficiāli atstāja "Ventspils" komandu, pārceļoties uz Norvēģiju.

Tieši serbu uzbrucējs 17.minūtē atklāja rezultātu, bet 51.minūtē viņš pārsvaru dubultoja. Savukārt 68.minūtē Lukjanovs realizēja 11 metru soda sitienu, panākot 3:0.

"Riga" piecas no pēdējām astoņām uzvarām virslīgā svinējusi ar minimālo 1:0, bet divos mačos panākumu guvusi ar divu vārtu pārsvaru. Virslīgas spēlēs "Riga" nav zaudējusi kopš 21.maija.

Tiesa, pa vidu tā cieta neveiksmi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, kur tikai 11 metru pēcspēles sitienu sērijā atzina Bulgārijas kluba Sofijas CSKA pārākumu.

Savukārt "Jelgava" turnīrā cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Jelgavas" un "Riga" komandu pirmo divu apļu virslīgas cīņās ar vienādu 1:0 uzvarēja rīdzinieki.

Pārējos divos virslīgas 18.kārtas mačos svētdien pastarīte "Valmiera Glass"/ViA uzņems turnīra līderi RFS, bet valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā tiksies ar "Ventspili".

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 40 punktiem 16 spēlēs ir RFS, tai ar 37 punktiem seko "Riga", bet 34 punkti ir "Ventspilij", abām vienībām aizvadot pa 17 mačiem. Aiz labāko trijnieka ar 29 punktiem 16 mačos atrodas "Spartaks", bet par punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo".

Savukārt 14 punktus iekrājusi "Jelgava", septiņi punkti ir "Metta"/LU vienībai, abiem klubiem aizvadot pa 18 mačiem, bet divi punkti ir "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem, kuri aizvadījuši 16 spēles.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!