Foto: LETA

Latvijas futbola kluba "Riga" spēlētāji atdeva visus spēkus un sevi netaupīja, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē pret spēcīgo Sofijas CSKA komandu parādot raksturu un sagādājot pretiniekiem problēmas, pēc mača atzina rīdzinieku galvenais treneris Viktors Skripņiks.

Kā ziņojām, "Riga" komanda dramatiskā spēlē pēc pamatlaika un papildlaika bija vadībā ar 1:0, taču divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 1:1, jo Sofijas klubs pirms nedēļas savās mājās uzvarēja ar tādu par rezultātu. Savukārt pēcspēles "pendelēs" ar 5:3 uzvarēja Bulgārijas vienība, nodrošinot ceļazīmi uz kvalifikācijas otro kārtu.

"Esmu apmierināts ar spēlētāju sniegumu, jo kopumā nospēlējām labas 120 minūtes. Principā šo spēli uzvarējām, taču divu spēļu summā tas bija neizšķirts un "pendelēs" nācās atzīt pretinieku pārākumu," pēc mača preses konferencē sacīja Skripņiks. "Bijām gatavi šādam scenārijam, taču diemžēl vienai komandai vienmēr ir jāizstājas. Parādījām raksturu un spējām sagādāt problēmas pretiniekiem. Puiši bija tik noguruši, ka uz ģērbtuvēm devās ar krampjiem kājās. Novēlu CSKA veiksmi turpmāk."

Pēcspēles "pendelēs" CSKA vīri realizēja visus piecus sitienus, kamēr "Riga" rindās kļūdījās serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, kurš jau pirmajā sērijā sita pāri vārtiem.

"Pēcspēles sitienu secību izvēlējās paši futbolisti. Lemajičs izvēlējās sist pirmais, taču nav traģēdija, ka viņš neiesita un viņu nevainojam, jo kādreiz kādam ir arī jākļūdās. Šādos spraigos momentos nedrīkst kādam piespiest sist. Tā ir pašu spēlētāju izvēle," bilda "Riga" galvenais treneris, kurš šajā amatā tika apstiprināts jūlija sākumā, noslēdzot ilgtermiņa līgumu.

Pēc 11 metru sitienu sērijas laukumā izcēlās asumi un mača galvenais soģis parādīja četras sarkanās kartītes; kopumā šajā mačā viņš pie tām ķērās pat sešas reizes.

"Tās ir emocijas un vēlme tikt nākamajā kārtā. Šoreiz tā bija neliela provokācija no pretinieku spēlētājiem un pārstāvjiem. Mūsu puiši izvēlējās pastāvēt par sevi, pilsētu un stadionu. Vienmēr kāds būs priecīgāks un kāds būs bēdīgāks un šoreiz tādēļ izcēlās savstarpējas nesaskaņas," par mača izskaņu sacīja 48 gadus vecais Skripņiks.

CSKA komanda no cīņas 74. minūtes spēlēja mazākumā, jo par diviem brīdinājumiem no laukuma tika noraidīts portugālis Tjagu Rodrigešs, kurš guva vienīgos vārtus abu komandu pirmajā mačā. "Riga" gan skaitlisko pārsvaru laukumā neizmantoja.

"Pēc kara visi gudri. Spēle noslēdzās kā noslēdzās, turklāt laukumā satikās dažāda kalibra komandas. Var paskatīties, kur CSKA futbolisti spēlējuši agrāk un kādas algas viņi pelna. Tas ir cits stāsts, salīdzinot ar puišiem "Riga" komandā," Skripņiks norādīja, ka "Riga" šajā duelī nebūt nebija favorīti, tāpēc nospēlēja atzīstami.

CSKA komanda UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar Austrijas klubu Mēdlingas "Admira Wacker".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!