Foto: F64
Iepriekšējās sezonas bronzas medaļniece "Riga" piektdien tika pie pirmās uzvaras šī gada "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionātā, trešās kārtas mačā pretinieku laukumā ar 1:0 (1:0) pieveicot "Metta/Latvijas Universitāte" (LU) komandu

Vienīgos vārtus šajā spēlē 26. minūtē ar tālu un skaistu sitienu guva Armands Pētersons, kurš trāpīja vārtu augšējā tālajā stūrī.

"Riga" tika pie pirmajiem punktiem šajā sezonā, kamēr "Metta/LU" komanda cieta trešo neveiksmi tikpat mačos.

Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā aizvadītajā mačā spēles sākumā ritēja līdzīga cīņa, abām komandām darbojoties piesardzīgi, līdz 26. minūtei bīstamus momentus tikpat kā neizveidojot. Tomēr tad teicams sitiens no distances izdevās Pētersonam, kurš trāpīja Dāvja Oša sargāto vārtu augšējā stūrī.

Atlikušajā laikā līdz pārtraukumam "Riga" kontrolēja cīņas gaitu, to turpinot arī spēles otrajā puslaikā, lai gan "Metta/LU" centās izdarīt spiedienu un pārņemt iniciatīvu. Viesiem 63.minūtē bija laba iespēja pārsvaru dubultot, taču no tuvas distances Bogdans Vaščuks sita nedaudz garām vārtiem. Savukārt mača beigu daļa aizritēja asā cīņā, viesiem nopelnot trīs brīdinājumus, tomēr pārsvaru nosargājot.

Abi piektdienas pretinieki pirmajās divās kārtas zaudēja. "Metta/LU" ar 1:3 un 0:3 piekāpās attiecīgi RFS un iepriekšējo divu gadu čempionei Jūrmalas "Spartakam", kamēr "Riga" ar 0:1 un 1:2 atzina "Liepāja/Mogo" un RFS pārākumu.

"Metta"/LU ar nopietnām izmaiņām sastāvā starpsezonā neizcēlās, joprojām iespējas dodot savas futbola skolas audzēkņiem. Šī komanda pērn turnīru noslēdza pēdējā - septītajā - vietā, pēc tam vietu virslīgā nosargājot pārspēlēs.

Tikmēr "Riga" iepriekšējā sezonā ieguva Latvijas čempionāta bronzas godalgas, bet starpsezonā par komandas galveno treneri tika iecelts maķedonietis Goce Sedloskis.

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas "Riga" neizcēlās ar daudziem skaļiem papildinājumiem, bet starp tiem jāatzīmē līgumu noslēgšana ar pieredzējušo vārtsargu Germanu Māliņu, kā arī Elvi Stugli un savulaik UEFA Eiropas līgas finālā iekļuvušo ukraiņu pussargu Valēriju Fedorčuku. Māliņš gan šajā mačā palika rezervē, bet "Riga" vārtos nepārspēts palika Roberts Ozols.

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar divās kārtās izcīnītiem sešiem punktiem atrodas "Liepāja/Mogo", "Ventspils" un RFS komandām, kam ar trim punktiem seko "Spartaks", "Jelgava" un "Riga", kas aizvadījusi trīs spēles.

Tikmēr "Valmiera Glass/ViA" un "Metta/Latvijas Universitāte" pie punktiem pagaidām vēl nav tikušas.

Trešās kārtas turpinājumā sestdien "Valmiera Glass/ViA uzņems "Spartaku", bet RFS mērosies spēkiem ar "Jelgavu", savukārt kārtas centrālā spēle notiks svētdien, kad Kurzemes derbijā "Ventspils" mājās cīnīsies ar "Liepāja/Mogo".

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!