Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pirmajā 17.kārtas mačā piektdien Rīgas "Daugava" ar rezultātu 1:0 (0:0) smagā spēlē savā laukumā uzveica sacensību pastarīti "Jelgava".

Vienīgos vārtus 17.minūtē Rīgas kluba labā guva lietuviešu leģionārs Povils Lukšis.

Otrā puslaika vidū pēc otrā brīdinājuma nopelnīšanas jelgavniekus mazākumā atstāja Mindaugs Grigaravičs, tomēr cīņas izskaņā aktivizējās tieši viesi un jau kompensācijas laikā viņiem bija lieliska iespēja izraut neizšķirtu, tomēr Maksimam Daņilovam nepaveicās un bumba nedaudz aizlidoja nedaudz garām vārtiem, kad kuriozā situācijā to pret viņu bija trāpījis "Daugavas" vārtsargs Jevgēņijs Sazonovs.

Pirmā apļa abu komandu savstarpējā mačā pārāki izbraukumā ar 3:0 (1:0) bija rīdzinieki.

"Jelgavas" futbolisti uzvaras garšu nav izbaudījuši nu jau 11 spēles pēc kārtas.

Kārtas turpinājumā sestdien "Metta"/LU uzņems "Ventspili", bet svētdien notiks vēl trīs spēles - čempionāta līdervienība "Skonto" savā laukumā spēkosies ar "Spartaku", Ilūkstes NSS uzņems pašreizējos Latvijas čempionu Daugavpils "Daugavu", bet "Jūrmala" savā laukumā tiksies ar "Liepājas metalurgu".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" atrodas galvgalī, jo iekrājusi 35 punktus 15 mačos, bet uz otro vietu pakāpusies Rīgas "Daugava", kuras kontā ir 34 punkti 17 spēlēs. Trešā ar 32 punktus 14 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 30 punktiem 15 cīņās seko pašreizējā Latvijas čempionvienība Daugavpils "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 23 punktiem 16 mačos ir "Spartaks", kuriem punktu zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par diviem mačiem mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 15 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 15 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Tikpat punktu ir "Metta"/LU futbolistiem, bet viņi aizvadījuši par spēli vairāk. Tikmēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem ieņem desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!