No "SMScredit.lv" Ziemas kausa futbolā pirmdien izslēgta Rīgas "Daugava", informē sacensību rīkotāji.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis norādīja, ka klubs izslēgts tā neprofesionalitātes dēļ.

"Komentējot "Jūrmalas" diskvalifikāciju pagājušajā gadā, es teicu, ka biedrības "Latvijas Futbola virslīga" vadība vienmēr būs par profesionālu darba vidi, kurā iesaistītie pilda dotos solījumus, ciena viens otru un attiecas profesionāli pret futbolu. Diemžēl šogad pietika ar vienu spēli, lai pārliecinātos, ka Rīgas "Daugava" vismaz uz doto brīdi neiekļaujas šajā vidē," pauda Latkovskis. "Pirmkārt, uzstājām, ka arī Ziemas kausā komandu ir jāvada trenerim ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) "Pro" kategorijas licenci. Šajā reglamenta punktā nācām pretī Rīgas "Daugavai" un ļāvām komandu vadīt trenerim Armandam Zeiberliņam, kurš vienību vadīja arī iepriekšējā sezonā un bija apsolījis turpināt savu kvalifikācijas celšanu. Diemžēl mūsu rīcībā ir informācija, ka patiesībā Zeiberliņš nav komandas galvenais treneris. Arvīds Skrupskis neievēro Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas lēmumu, turpinot vadīt komandas treniņus un spēles. Tieši Skrupskis bija tas, kurš noteica Rīgas "Daugava" sastāvu uz 19.janvāra spēli pret "Skonto" un deva tālākus norādījumus mača laikā. Spēles video ierakstā ir skaidri redzams, kā Zeiberliņš pārkāpj Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) "Laws of the Game", izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus spēles laikā, lai saņemtu norādes no Skrupska."

"Otrkārt, komandas pārstāvji nespēja korekti aizpildīt ne turnīra pieteikumu, ne papildpieteikumu, ne prasības attiecībā uz klubā esošajiem Latvijā nelicencētajiem spēlētājiem, vienas spēles laikā izdarot vairākus reglamenta pārkāpumus. Sadarbību varam raksturot kā ārkārtīgi neprofesionālu. Visbeidzot, mūsu rīcībā esošā informācija par komandas iekšienē notiekošajiem procesiem, treniņu darbu, spēlētāju transfēru politiku un gatavošanos pirms Ziemas kausa liecina par regulāru neprofesionālas rīcības klātbūtni klubā," izteicās Latkovskis.

Izpilddirektors izteicās, ka turnīra rīkotāji nevar pieļaut šādas komandas klātbūtni biedrības organizētās sacensībās un, lai pasargātu futbola vidi, ar vienbalsīgu turnīra orgkomitejas lēmumu komanda izslēgta no tālākas dalības šī gada Ziemas kausa izcīņā. Atbalstu lēmumam sniedz arī LFF vadība.

Rīgas "Daugavas" 2.februārī paredzēto spēli pret "Daugavpils" vienību aizvadīs "Jelgava". Šis mačs tiks aizvadīta ārpus Ziemas kausa norises.

Savā vienīgajā šī gada turnīra mačā Rīgas "Daugava" ar 0:2 piekāpās "Skonto".

Ziemas kauss līdz 28.februārim risināsies "Skonto" hallē, Rīgā.

Pēc apakšgrupu cīņām sekos spēles par vietām, katras grupas attiecīgās vietas komandai tiekoties ar otras grupas tās pašas pozīcijas komandu.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!