Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Krištianu Ronaldu, aizvadot pirmo spēli valstsvienībā pēc Eiropas čempionāta finālturnīra, piektdien guva četrus vārtus, palīdzot Portugālei 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē sagraut Andoru, kamēr Šveices izlase viesos mača izskaņā izrāva uzvaru pret Ungāriju, kas būs nākamā Latvijas valstsvienības pretiniece.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā, kurā spēlē arī Latvijas izlase, Portugāle savās mājās sagrāva Andoru ar 6:0 (3:0), bet Šveices izlase viesos pret ungāriem svinēja panākumu ar 3:2 (0:0).

Jau ziņots , ka Latvijas futbola izlase piektdien "Skonto" stadionā, demonstrējot diezgan neizteiksmīgu sniegumu, ar 0:2 (0:1) piekāpās Fēru salu valstsvienībai.

Portugāles pilsētā Aveiru notikušajā cīņā Ronaldu pirmos divus vārtus bija iesitis jau līdz cīņas ceturtajai minūtei, savukārt minūti pirms puslaika beigām Žuau Kanselu Eiropas čempioniem guva trešos vārtus.

Pēc pārtraukuma Ronaldu spēles 47. un 68.minūtēs iesita vēl divas bumbas pretinieku vārtos, panākot 5:0, bet punktu cīņai 86.minūtē pielika Andrē Silva.

Andoras izlase spēli pabeidza deviņu spēlētāju sastāvā, jo otrajā puslaikā no laukuma tika noraidīti Žordi Ruvio un Marks Revess.

Jūlijā par Eiropas čempioni kļuvusī Portugāle izcīnīja pirmo uzvaru šajā kvalifikācijas ciklā, jo pirmajā mačā septembrī tā bez Ronaldu sastāvā zaudēja Šveicei ar 0:2. Ronaldu nevarēja palīdzēt, jo vēl nebija pilnībā atguvies no traumas, kuru viņš guva Eiropas čempionāta finālspēlē pret Franciju.

Tikmēr Budapeštā notikušajā cīņā starp Ungāriju un Šveici visi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Viesi divas reizes bija vadībā, taču ungāri divreiz ātri panāca izlīdzinājumu, tomēr mača pēdējā minūtē šveicieši izrāva uzvaru, tiekot pie otrā panākuma.

Uzvarētājiem vārtus guva Hariss Seferovičs, Rikardo Rodrigess un Valentins Stokers, kurš izcēlās 90.minūtē. Berlīnes "Hertha" komandas futbolists Stokers uzvaras sitienu izdarīja no soda laukuma vidus, kur šveicieši bumbu nogādāja pēc ļoti tāla auta metiena.

Tikmēr ungāriem abas reizes precīzs bija Ādams Salai, kuram vispirms vajadzēja tikai divas minūtes, lai panāktu 1:1, bet otro reizi viņš Šveicei atļāva būt vadībā četras minūtes.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Šveice, bet tai ar četriem punktiem seko Fēru salas. Tikmēr Portugāles un Latvijas rēķinā ir pa trim punktiem, bet piekto vietu ar vienu punktu ieņem Ungārija. Andoras izlase abās spēlēs cietušas neveiksmes.

Kvalifikācijas ciklu Latvijas izlase septembra sākumā sāka ar 1:0 viesos uzvarot Andoru. Tikmēr Fēru salas mājās spēlēja 0:0 ar Ungāriju, bet Šveice savā laukumā uzvarēja Portugāli ar 2:0.

Nākamajā kārtā, kas notiks jau pirmdien, Latvija uzņems Ungāriju, Fēru salās viesosies Portugāle, bet grupas līdere Šveice dosies uz Andoru.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!