Foto: AFP/Scanpix

Portugāļu futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu, polis Roberts Levandovskis un Andrē Širle no Vācijas sestdien guva pa trīs vārtiem jeb "hat-trick" savu izlašu spēlēs 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

I apakšgrupas ietvaros Portugāle ne bez problēmām izbraukumā ar 3:2 (1:1) pieveica Armēniju.

Mača rezultātu atklāja Armēnija, kuras labā 14.minūtē izcēlās Markoss Picelli. Tiesa, 15 minūtes vēlāk Ronaldu ar precīzu 11 metru soda sitienu rezultātu izlīdzināja, bet otrā puslaika sākumā guva vēl divus vārtus, izvirzīdams viesus vadībā ar 3:1. Pēcāk mājinieki gan vienus vārtus atguva, taču panākt neizšķirtu viņiem tā arī neizdevās.

Portugāles izlases sastāvā Ronaldu šis ir trešais "hat-trick" karjerā.

Otrā šīs apakšgrupas mačā sestdien Dānija savā laukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Serbiju.

I apakšgrupas kopvērtējuma galvgalī atrodas Portugāle, kam 12 punkti piecos mačos, bet pie desmit punktiem tikusi Dānija. No tās trīs punktus atpaliek Albānija, kam mačs rezervē, bet pa vienam punktam izcīnījušas Serbija un Armēnija.

Tikmēr pie pārliecinošākas uzvaras D apakšgrupā tikusi Polija, kas ar 4:0 (0:0) savā laukumā sagrāva Gruziju.

Visus vārtus poļi šajā mačā guva otrajā puslaikā, pirmos vārtus 62.minūtē gūstot Arkadjušam Milikam. Tiesa, pēc tam par šovu parūpējās Levandovskis, kurš četru minūšu laikā nokārtoja sev "hat-trick", izceļoties 89., 92. un 93.minūtē.

Tādejādi Polijas izlases uzbrucējs Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīru vēsturē guvis otro ātrāko "hat-trick".

Vēl vienā D apakšgrupas mačā Vācija ar 7:0 (1:0) izbraukumā sagrāva Gibraltāru, trīs vārtus gūstot Širlem, kamēr divus pievienoja Makss Krūse.

Citā šīs apakšgrupas cīņā Īrija savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar Skotiju.

D apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 14 punktiem sešās spēlēs ir Polija, bet par punktu atpaliek Vācija. Skotija tikmēr iekrājusi 11 punktus, kamēr deviņi ir Īrijai. Gruzija savukārt ieguvusi trīs punktus, bet Gibraltārs pie punktiem nav ticis.

Neveiksmju josla tikmēr turpinās 2004.gada Eiropas čempionei Grieķijai, kas F apakšgrupas cīņā izbraukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās Fēru salām.

Grieķi šajā kvalifikācijas turnīrā tā arī nav tikuši ne pie viena panākuma.

Vēl vienā šīs grupas spēlē Ungārija izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveica Somiju, bet Ziemeļīrija savu skatītāju priekšā cīnījās 0:0 (0:0) ar Rumāniju.

F apakšgrupas kopvērtējuma līdere ar 14 punktiem sešās spēlēs ir Rumānija, bet 13 punkti ir Ziemeļīrijai, no kuras par diviem punktiem atpaliek Ungārija. Fēru salas tikmēr pamanījušās iekrāt sešus punktus, bet četri punkti ir Somijai. Grieķija tikmēr iekrājusi tikai divus punktus, kas tai liek atrasties tabulas pašā lejasgalā.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!