Foto: Reuters/Scanpix

Portugāļu futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien saņēma savu ceturto "Zelta futbolzābaku" karjerā, kas pienākas Eiropas futbola līgu rezultatīvākajam spēlētājam.

Ronaldu iepriekšējā sezonā, pārstāvot Madrides "Real", Spānijas čempionātā 35 spēlēs guva 48 vārtus. Iepriekš kā "Real" spēlētājs viņš balvu saņēma 2011.gadā un pērn, bet 2008.gadā uzbrucējs bija rezultatīvākais Eiropā, kad pārstāvēja Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "United".

"Tas ir īpašs brīdis, tomēr neesmu apmierināts, jo vienmēr gribu vairāk. Zinu, ka esmu vienīgais, kam ir četri "Zelta futbolzābaki", bet gribu vairāk, gribu piekto un sesto," teica patlaban 30 gadus vecais portugālis.

"Biežāk šāda veida apbalvojumi nāk kopā ar komandas sasniegumiem. "Real" ir komanda, kam jāuzvar katru gadu. Šosezon ir tāpat, vēlamies uzvarēt vietējā čempionātā, UEFA Čempionu līgā un Spānija kausā," pauda Ronaldu.

Kā zināms, Ronaldu pirms divām nedēļām guva savus 500.vārtus karjerā, palīdzot "Real" izcīnīt uzvaru UEFA Čempionu līgas grupu turnīra mačā.

Tāpat Ronaldu guva 323.vārtus "Real" labā, panākot leģendāro spāni Raulu, kurš Madrides kluba rindās aizvadījis par vismaz 400 mačiem vairāk nekā portugālis.

Ronaldu ar četriem "Zelta futbolzābakiem" ir sekmīgākais šī titula ieguvējs, kamēr trīs apbalvojumi ir argentīniešu superzvaigznes Lionela Mesi rēķinā. Tikmēr pa diviem apbalvojumiem ir vēl astoņu futbolistu rēķinā. Tiesa, vienīgais no tiem, kurš nav beidzis karjeru, ir 36 gadus vecais urugvajietis Djego Forlans, kurš Eiropā nespēlē kopš 2012.gada.

Spānijas čempionātā "Real" ar 15 punktiem septiņās spēlēs ieņem otro vietu, kamēr līdere ar 16 punktiem ir "Villareal".

Savukārt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā pēc divām aizvadītajām spēlēm "Real" ar sešiem punktiem ir A apakšgrupas līdere.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!