Foto: AP/Scanpix

Krištianu Ronaldu kļuvis par iepriekšējās sezonas Eiropas labāko futbolistu, ceturtdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Ronaldu balsojumā uzvarēja Lionelu Mesi un Džanluidži Bufonu.

Madrides "Real" portugāļu superzvaigzne šo balvu ieguvis trešo reizi karjerā, "Barcelona" argentīniešu uzbrucējam Mesi ir divas šādas balvas, bet Turīnas "Juventus" leģendārais itāļu vārtsargs Bufons pie šī goda nav ticis ne reizi.

Ronaldu iepriekšējā sezonā Madrides klubam palīdzēja ne tikai uzvarēt UEFA Čempionu līgā, bet arī pēc vairāku gadu pārtraukuma izcīnīt arī pirmo vietu Spānijas čempionātā.

Jūnija sākumā Ronaldu Portugāles izlases sastāvā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros guva divus vārtus pret Latviju, kaldinot Eiropas čempionu portugāļu uzvaru ar 3:0.

Pirms tam starp desmit Eiropas labākā futbolista balvas kandidātiem bija iekļauti arī Luka Modričs, Tonijs Kross, Serhio Ramoss (visi - Madrides "Real"), Paulo Divala ("Juventus"), Kiljans Mbape ("Monaco"), Roberts Levandovskis (Minhenes "Bayern") un Zlatans Ibrahimovičs (Mančestras "United").

Balva iedibināta pirms sešiem gadiem. Divas reizes to ieguvuši Mesi (2011. un 2015. gadā) un Ronaldu (2014. un 2016. gadā), bet pa reizei – spānis Andress Injesta (2012. gadā) un francūzis Franks Riberī (2013. gadā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!