Foto: Sputnik/Scanpix

Pārsteidzošā Krievijas vicečempione "Rostov" UEFA Čempionu līgas "play-off" kārtas atbildes spēlē trešdien savā laukumā pārliecinoši ar 4:1 (1:0) pārspēja titulēto Amsterdamas "Ajax" no Nīderlandes.

Divu spēļu summā ar 5:2 uzvarēja "Rostov", iekļūstot UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā.

Mača rezultātu 34.minūtē atklāja "Rostov" irāņu uzbrucējs Sardars Azmuns, kurš pēc centrējuma soda laukumā ar galvu iebakstīja bumbu "Ajax" vārtos. Otrā puslaika sākumā Aleksandrs Jerohins pēc standartsituācijas izspēles mājinieku pārsvaru dubultoja.

Ar to gan mājinieki neapstājās, un astoņas minūtes vēlāk Ekvadoras pussargs Kristians Noboa izmantoja viesu apjukumu savā soda laukumā, panākot jau 3:0. Turklāt pēc sešām minūtēm uzbrucējs Dmitrijs Polozs izgāja vienatnē pret Nīderlandes izlases vārtsargu Jasperu Silesenu, liekot titulētajiem pretiniekiem kapitulēt ceturto reizi.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki nonāca mazākumā, turklāt "Ajax" pussargs Deivijs Klāsens realizēja nopelnītu 11 metru soda sitienu. Tiesa, Amsterdamas klubam bija atlicis pārāk maz laika, lai atspēlētos, tādējādi "Rostov" ar 4:1 uzveica "Ajax", kas 33 reizes uzvarējusi Nīderlandes čempionātā.

Kopš 1992.gada augstākā vieta, ko "Rostov" bija izcīnījusi Krievijas čempionātā, bija 1998.gadā iespētā sestā pozīcija, taču iepriekšējā sezonā Rostovas klubs tika kronēts par vicečempioni. Savukārt pērn Rostovas vienība finišēja 14.pozīcijā, tikai pārspēlēs saglabājot vietu Krievijas premjerlīgā.

1999. un 2000.gadā "Rostov" spēlēja UEFA "Intertoto" kausā, bet pēc uzvaras Krievijas kausā komanda iepriekšējā sezonā piedalījās UEFA Eiropas līgā, kur apstājās kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Latvijas čempiones futbolā "Liepājas" pāridarītāja kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā pērnās sezonas Austrijas spēcīgākā vienība "Salzburg" pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Zagrebas "Dinamo", tādējādi rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts 2:2. Pagarinājumā ar 1:0 uzvarēja Horvātijas klubs, tādējādi nodrošinot vietu grupu turnīrā.

"Salzburg" otrajā kārtā divu spēļu summā ar 3:0 pārspēja "Liepāju", nākamajā kārtā ar tādu pašu rezultātu pieveicot arī Tirānas "Partizani" no Albānijas.

Tāpat apakšgrupu turnīru sasniedza Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "City", kas savu skatītāju priekšā ar 1:0 (0:0) pārspēja Bukarestes "Steaua" no Rumānijas, divu spēļu summā triumfējot ar 6:0.

Pie pārliecinošas uzvaras tika Vācijas bundeslīgas klubs Menhengladbahas "Borussia", kas savu skatītāju priekšā ar 6:1 (3:1) uzvarēja Bernes "Young Boys" no Šveices. Divu spēļu summā ar rezultātu 9:2 uzvarēja "Borussia".

Apakšgrupu turnīrā iekļuva arī "Kobenhavn" no Dānijas, kas viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Nikosijas APOEL no Kipras, divu spēļu summā uzvarot ar rezultātu 2:1.

Iepriekš Portugāles futbola klubs "Porto" otrdien viesos sagrāva deviņu vīru sastāvā palikušo Itālijas klubu "AS Roma" un iekļuva UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes spēlē "Porto" viesos svinēja uzvaru ar 3:0 (1:0), bet divu maču summā bija pārāka ar 4:1.

Neizteiksmīgu spēli otrdien aizvadīja Skotijas futbola grands Glāzgovas "Celtic", kas viesos ar 0:2 (0:1) zaudēja Izraēlas čempioniem Berševas "Hapoel", tomēr pirmajā mačā savās mājās iekrātais handikaps ļāva "Celtic" svinēt uzvaru divu maču summā ar 5:4 un pēc divu gadu pārtraukuma iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā.

Tikmēr Francijas augstākās līgas klubs "Monaco" savās mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Spānijas komandu "Villarreal", bet divu spēļu summā bija pārāks ar 3:1.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā iekļuva arī Polijas čempione Varšavas "Legia", kas savās mājās nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar īru "Dundalk", bet divu spēļu summā guva panākumu ar 3:1.

Savukārt Razgradas "Ludogorets" no Bulgārijas viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar Čehijas čempioni Plzeņas "Viktoria", bet divu spēļu summā bulgāri bija pārāki ar 4:2. "Ludogorets" otro reizi vēsturē iekļuva Čempionu līgas grupu turnīrā, kur debitēja pirms diviem gadiem.

Komandas, kuras kvalifikācijas "play-off" kārtā zaudēja, varēs spēlēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!