Foto: Sputnik/Scanpix

Uzvaru Krievijas futbola čempionāta spēlē piektdien izcīnīja "Rostov", kas savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Kazaņas "Rubin", tādējādi kopvērtējumā nonākot uzvaras attālumā no Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētās CSKA.

Vārtus uzvarētāju labā spēles 37. minūtē guva uzbrucējs Dmitrijs Polozs.

Tikmēr iespēju nostāties blakus "Rostov" turnīra tabulā neizmantoja Maskavas "Lokomotiv", kas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Ural" vienību.

Savukārt uzvaru piektdien izcīnīja Maskavas "Spartak", kas savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Samāras "Kriļja sovetov". Vārtus mājinieki guva jau spēles pirmajā minūtē, kad precīzs bija Nīderlandes izlases pussargs Kvinsijs Promess, kurš ar desmit gūtiem vārtiem ir Krievijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Cauņa pirmoreiz kopš 2013.gada septembra devās laukumā Krievijas premjerlīgas mača sākumsastāvā, tomēr viņa pārstāvētā CSKA nespēja pārtraukt neveiksmju sēriju.

Savā pēdējā Krievijas premjerlīgas spēlē pirms ziemas pārtraukuma CSKA ar 0:2 izbraukumā piekāpās Permas "Amkar" vienībai. Šajā mačā pa vieniem vārtiem iesita Alihans Šavajevs un uz maiņu laukumā nākušais Aleksandrs Salugins.

Cauņa laukumā aizvadīja visas 90 minūtes un 68. minūtē izcēlās ar brīdinājumu. Viņš Krievijas premjerlīgas spēlē CSKA sākumsastāvā izgāja pirmoreiz kopš 2013. gada 22. septembra.

CSKA komandu pašlaik piemeklējis neveiksmju periods - ja pirmajās 14 premjerlīgas kārtās tā bija guvusi 11 uzvaras un trīs reizes cīnījusies neizšķirti, kopš novembra sākuma ciesti trīs zaudējumi un reizi spēlēts neizšķirti. Tāpat šajā laikā CSKA zaudējusi arī divās UEFA Čempionu līgas cīņās, līdz ar to tās neuzvarēto maču sērija sasniegusi sešus mačus.

Nākamajā nedēļā CSKA komandai gaidāma noslēdzošā UEFA Čempionu līgas apakšgrupu sacensību spēle, kurā jāviesojas pie Nīderlandes komandas Eindhovenas PSV, bet tā jau zaudējusi cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu. Savukārt pēc šī mača CSKA komandai sāksies ziemas pārtraukums.

Kā ziņots, pēdējos gados regulāri traumas ārstējošais Cauņa nesen pagarināja līgumu ar CSKA vienību līdz 2018./2019. gada sezonas izskaņai.

Ar 18 spēlēs izcīnītiem 37 punktiem CSKA joprojām atrodas Krievijas premjerlīgas līderpozīcijā, taču nu tikai par trim punktiem apsteidz "Rostov". Vēl par diviem punktiem mazāk ir "Lokomotiv", bet pa 30 punktiem ir "Spartak", "Krasnodar" un Sanktpēterburgas "Zeņit" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!